Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξανά υποψήφιος ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος στον Δήμο Θέρμης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΞΕΚΙΝΟΎΝ ΜΕΓΆΛΑ ΈΡΓΑ ΣΤΟ ΔΉΜΟ. ΆΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΎΓΩΝ

Η φετινή εκδήλωση για τη κοπή της πίτας της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Ενότητα» έβγαλε μια σειρά από σημαντικές, για τα δημοτικά πράγματα, ειδήσεις: Ο δήμαρχος κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2019, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια διαδοχολογίας που είχαν αρχίσει να εξυφαίνονται. Ιδρύεται τμήμα ασφάλειας στη Θέρμη. Ξεκινούν μια σειρά από έργα. Τέλος, άγνωστο παραμένει το μέλλον για το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Βασιλικά.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε μια σύντομη αναδρομή στο μισό της θητείας που πέρασε, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στόχος όλων είναι η καθημερινή επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματα που τους απασχολούν, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τα εκατοντάδες προβλήματα που δημιουργεί η κακή οικονομική συγκυρία.

Σε μια σύντομη απολογιστική αναδρομή με αφορμή την εκδήλωση, ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε μεταξύ άλλων, για την κακή σχέση Κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κεντρική διοίκηση να επιμένει σε ένα συγκεντρωτικό πρότυπο διοίκησης και αναφέρθηκε στις εξαντλητικές μειώσεις των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης των τελευταίων ετών.

Σχετικά με το σημαντικό, για τους κατοίκους, προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως ο δήμος Θέρμης, αν και από την πρώτη στιγμή διαφώνησε με το χώρο εγκατάστασης αυτών των ανθρώπων, στήριξε την Κυβερνητική προσπάθεια με όποιο τρόπο και μέσα μπορούσε παρά την Κυβερνητική «κοροϊδία», την έλλειψη ενημέρωσης, την αναβλητικότητα και τις σημαντικές καθυστερήσεις της, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε γύρω από το όλο θέμα.

«Κατηγορηθήκαμε από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μουζάλα, όταν διαμαρτυρηθήκαμε για τις άθλιες συνθήκες φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, ότι οι αντιδράσεις μας και οι διαμαρτυρίες μας, συνδέονται με το γεγονός ότι δεν τους θέλουμε στην περιοχή μας, τη στιγμή που η εβδομάδα που μας δόθηκε σε συνέχεια της διαμαρτυρίας μας, ως χρόνος για την εξασφάλιση τουλάχιστον της θέρμανσης στο χώρο φιλοξενίας στο δήμο Θέρμης, από βδομάδα έγινε «ποτέ» και πάλι έπρεπε να παρέμβει άμεσα η δημοτική αρχή ώστε να ζεσταθούν όσοι πρόσφυγες απέμειναν στο κέντρο, που πια δεν υπερβαίνουν τους σαράντα, από χίλιους και πλέον που είχαν αρχικά μεταφερθεί στους χώρους φιλοξενίας όπως όλοι γνωρίζουμε καλά. Η Κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε με αναξιοπιστία στο θέμα των προσφύγων και συνεχίζει έως και σήμερα να μην ενημερώνει τη δημοτική αρχή για τις προθέσεις της γύρω από το σημαντικό αυτό ζήτημα, αποφεύγοντας μάλιστα να απαντήσει και σε συγκεκριμένα ερωτήματα της δημοτικής αρχής για το τι μέλλει γενέσθαι. Μαθαίνουμε ότι υπάρχει μελλοντικός σχεδιασμός για εγκατάσταση 100 σπιτιών στο χώρο φιλοξενίας στο δήμο Θέρμης και πεντακοσίων περίπου ανθρώπων, αλλά σε κάθε περίπτωση ως τοπική κοινωνία θα αντισταθούμε στον όποιο Κυβερνητικό σχεδιασμό εάν δεν αναβαθμιστούν οι συνθήκες διαβίωσης στο συγκεκριμένο χώρο, αν δεν οργανωθεί σωστά και ανθρώπινα η δομή, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ανάλογα φαινόμενα που προκαλούν ντροπή και έντονη ανησυχία σε όλους», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της μείωσης και συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων, ο δήμαρχος Θέρμης επανέλαβε ότι το αίτημα της δημοτικής αρχής ώστε να μην καταργηθεί το τμήμα των Βασιλικών δεν έγινε αποδεκτό. Ωστόσο, θα ιδρυθεί και τμήμα ασφαλείας στη Θέρμη, ενώ η συνολική αστυνομική δύναμη θα αυξηθεί σε 85 άτομα. Για τη στέγαση των δύο τμημάτων γίνονται προσπάθειες να βρεθεί κατάλληλος χώρος, αφού και η πρόταση της δημοτικής αρχής για εγκατάσταση στους χώρους του καταργηθέντος τμήματος των Βασιλικών δε φαίνεται να υιοθετείται από κυβερνητικής πλευράς.

Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την κατάρτιση των δασικών χαρτών, όπως αποτυπώνονται από τα πρώτα στοιχεία που διαθέτει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ανέδειξε επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θέρμης, οι οποίοι όπως είναι γνωστό βασίζονται σε στοιχεία εξαιρετικά παλιά (του 1945) και προκαλούν έντονα προβλήματα, κινδυνεύοντας ιδιοκτησίες και επιδοτήσεις σε πολλές περιοχές όπως στα Βασιλικά, την Αγία Παρασκευή, τη Σουρωτή, το Μονοπήγαδο, το Λιβάδι και την Περιστερά, περιπτώσεις για τις οποίες ωστόσο ο δήμος είναι σε ετοιμότητα και θα υποβάλλει άμεσα ενστάσεις, όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος. Προβλήματα εξάλλου προέκυψαν και με τις ιδιοκτησίες των δήμων που δεν ήταν μεταγεγραμμένες.

Κατά την εκδήλωση, ο δήμαρχος Θέρμης, με τη φράση “Να μη γίνουν οι γειτονιές της θέρμης μικρά καζίνο”, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην προωθούμενη τοποθέτηση παιγνιομηχανημάτων στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, σύμφωνα πάντα με το Νέο Κανονισμό Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων, επικαλούμενος την βέβαιη αύξηση κρουσμάτων εθισμού των δημοτών. Προανήγγειλε δε, δυναμικές αντιδράσεις από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, ο δήμαρχος Θέρμης προανήγγειλε ότι το 2017 θα είναι χρονιά δράσεων και έργων για όλους τους πολίτες και τις γειτονιές οι οποίες θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών, αφού το πρώτο μισό της θητείας επικεντρώθηκε στη σημαντική δουλειά ολοκλήρωσης των μελετών και της απεμπλοκής από γραφειοκρατικές διαδικασίες που προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ, ΈΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΊ ΤΑ ΕΞΉΣ ΈΡΓΑ:

ΈΓΚΡΙΣΗ του έργου της αποχέτευσης για Καρδία και Τρίλοφο και τις προσπάθειες ένταξης σε αυτό, της Αγίας Παρασκευής και της Σουρωτής.
ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ των κατολισθήσεων στο Σχολάρι, όπου, ενώ οι μελέτες και το έργο είναι έτοιμο να υλοποιηθεί δεν προχωρά η χρηματοδότηση από την κυβέρνηση.
ΈΝΑΡΞΗ των εργασιών στη σχολική μονάδα Τριαδίου
ΈΝΤΑΣΗ συντονισμένων ενεργειών ώστε να μπει άμεσα εργολάβος και στο σχολείο του Νέου Ρυσίου
ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ σε σχολικά κτίρια στο Πλαγιάρι και τη Θέρμη. Δημιουργία νέων δημόσιων κοινωνικών δομών όπως:
ΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉΣ εκπαίδευσης στο Λιβάδι, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο.
ΒΕΛΤΊΩΣΗ του δρόμου Λιβαδίου – Γαλάτιστας

Τελειώνοντας, ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι ο επίσημος απολογισμός της της τρέχουσας θητείας της δημοτικής αρχής θα γίνει τον Μάιο και προανήγγειλε τις επικείμενες αλλαγές στη διοίκηση του Δήμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ