Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σωτήρης Τσιόδρας- Ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κράτησε την Ελλάδα στα χέρια του σε μια από τις πιο δύσκολες ώρες της με ψυχραιμία, σοβαρότητα, σεμνότητα, γνώση και ήθος. Μας έμαθε ότι μπορείς να είσαι επιστήμονας, άνθρωπός και δάσκαλος μαζί. Έγινε το καθημερινό σημείο αναφοράς όλων μας κι όταν ήρθε η ώρα μας αποχαιρέτησε με ένα κείμενο που και μόνο για αυτό κέρδισε μια θέση στην καρδιά μας.

Από τις 24 Φεβρουαρίου και για 72 ολόκληρες ημέρες ο Σωτήρης Τσιόδρας έγινε μέρος της καθημερινότητας των Ελλήνων ενημερώνοντας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα. Ο γνωστός λοιμωξιολόγος κατάφερε σε όλο αυτό το διάστημα που ήταν αναγκασμένος να ανακοινώνει ακόμα και δυσάρεστα στοιχεία να γίνει το αγαπημένο πρόσωπο των Ελλήνων. Κι αυτό λόγω της σοβαρότητας, της ταπεινότητας και της ειλικρίνειας καθόλη τη διάρκεια του διαστήματος που συμμετείχε στις ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας για τις εξελίξεις με την πανδημία.


Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, που ακόμη και στις δημοσκοπήσεις έβγαινε σχεδόν… παμψηφεί δημοφιλέστερος Ελληνας, κρατώντας χαμηλούς τόνους μέχρι την τελευταία ημέρα, προσπάθησε να δώσει στους πολίτες να καταλάβουν πόσο σοβαρά θα έπρεπε να ληφθεί υπ’ όψιν η πανδημία και χωρίς βέβαια να το θέλει, έγινε το πρόσωπο που πλέον συνδέθηκε με την περίοδο αυτή. Σε αυτές τις 72 ημέρες, υπήρξαν και στιγμές που λύγισε, που ενοχλήθηκε, που μπήκε στην διαδικασία να απολογηθεί όταν τον κατηγόρησαν για αντιφάσεις, αλλά και στιγμές που έδινε το παρόν στη μάχη, πηγαίνοντας από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, αλλά και σε περιοχές όπου υπήρξαν μαζικά κρούσματα, όπως ο οικισμός ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, θέλοντας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.σως η πιο χαρακτηριστική στιγμή του κ. Τσιόδρα σε αυτές τις 72 ημέρες ενημέρωσης, ήταν η στιγμή που λύγισε, μιλώντας για τους ηλικιωμένους. Ο λοιμωξιολόγος, προσπαθώντας να δώσει στους πολίτες να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι, συγκινήθηκε και με δυσκολία κατάφερε να συνεχίσει την ομιλία του.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ