Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση Πολιτών Άννα Τσιφτελίδου, Υποψήφια Δήμαρχος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

29
Yπ. ΔΗΜΑΡXΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
Άννα Τσιφτελίδου

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι ένας δημότης που οι συνδημότες μου εκτίμησαν μέσα από τις διεκδικήσεις μου ως ενεργού πολίτη ότι έχω τη γνώση και τα εχέγγυα να διοικήσω τον τόπο και να φέρω ανανέωση στη διοίκηση, σε πρόσωπα και αρχές.

Πώς πήρατε την απόφαση να διεκδικήσετε τον Δήμο; Τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον Δήμο Θέρμης;
Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι ένας δημότης που οι συνδημότες μου εκτίμησαν μέσα από τις διεκδικήσεις μου ως ενεργού πολίτη ότι έχω τη γνώση και τα εχέγγυα να διοικήσω τον τόπο και να φέρω ανανέωση στη διοίκηση, σε πρόσωπα και αρχές. Αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση και την απόφαση της γενικής συνέλευσης της παράταξής μου να ηγηθώ αυτής και να διεκδικήσω τη δημαρχία και από δική μου ανάγκη και αυθόρμητη διάθεση προσφοράς που πηγάζει από την ευαισθησία μου ως μητέρα για τον τόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά μας και την πεποίθηση μου ότι η αναπαραγωγή του υφιστάμενου παλιού μοντέλου διοίκησης δεν επιτρέπει στον όμορφο τόπο μας, που έχει πολλές προοπτικές, να προοδεύσει. Μαζί με τους υποψήφιους συμβούλους της παράταξης, νέα πρόσωπα με διάθεση προσφοράς, γνώση, ήθος θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία και την αντίληψη των δημοτών και να φέρουμε ένα μοντέλο διοίκησης στο Δήμο χωρίς αποκλεισμούς, να φτιάξουμε ένα σύγχρονο καινοτόμο Δήμο που αφουγκράζεται τις ανάγκες όλων των δημοτών και όλων των οικισμών και να εμπνεύσουμε τους δημότες ώστε μαζί να προχωρήσουμε σε σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της καθημερινότητάς μας για έναν Δήμο σύγχρονο, ασφαλή και προοδευτικό.


Εξηγήστε μας το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε στους δημότες με το κεντρικό σύνθημα της παράταξής σας.
Αλλάζουμε, μαζί παντού για όλους! Εκφράζουμε τη διεκδίκηση μας για μετάβαση σε άλλη εποχή. Αλλάζουμε μαζί με το δημότη που τον θέλουμε συνεργό στην προσπάθεια αυτή. Ο πολίτης πρέπει να είναι γνώστης των έργων και να πείθεται για τη χρησιμότητα, την αναγκαιότητά και τη συντήρησή τους. Παντού σε όλες τις γειτονιές και όλους τους οικισμούς με σεβασμό στην εντοπιότητα και την παράδοση του καθενός και των αναγκών τους. Ήρθε η στιγμή 10 χρόνια μετά τη συνένωση των πρώην δήμων να υπάρξει ενιαία στρατηγική. Για όλους τους δημότες -ανοικτός δήμος χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις σε ημέτερους με την αναπαραγωγή ενός παλαιοκομματικού μοντέλου διοίκησης.


Πείτε μας τους βασικούς άξονες του προγράμματός σας για τη διοίκηση του Δήμου.
Σημαντική προτεραιότητα της δημοτικής λειτουργίας είναι η κοινωνική πολιτική :
• Προτείνουμε Δημιουργία Δημοτικού Κοινωνικού Δικτύου με όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
• Υποστήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με ειδική πολιτική τελών και με αναστολή και ρύθμιση της πληρωμής των χρεών.
• Ενίσχυση του γραφείου εργασίας και επαγγελματιών σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.
• Εξασφαλίζουμε υπηρεσίες και ποιοτικές κτιριακές υποδομές σε όλα τα ΚΑΠΗ. Δημιουργούμε χώρο ΚΑΠΗ στη Λακκιά.
• Επεκτείνουμε τη λειτουργία προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας και των Α.Μ.Ε.Α. στους μεγαλύτερους οικισμούς. Επεκτείνουμε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους τους οικισμούς του Δήμου.
• Υποστηρίζουμε και προωθούμε τις μορφές κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας με ειδική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του Δήμου.
• Δημιουργούμε το πλαίσιο κοινωνικής παροχής σε ηλεκτρικό ρεύμα που θα προσφέρει ο Δήμος σε οικονομικά αδύναμους με την εκμετάλλευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ενεργειακών κοινοτήτων.
• Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη με ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο και επιστημονικά τεκμηριωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων -ανακύκλωσης και καθαριότητας για να πέτυχουμε σημαντική μείωση του κόστους των ανταποδοτικών υπηρεσιών.
Εξίσου προτεραιότητα είναι η εκπόνηση και η υλοποίηση ενός σχεδίου ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, με σύγχρονα και αποκεντρωμένα χαρακτηριστικά, που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου. Το αναπτυξιακό σχέδιο του δήμου, αποτυπώνεται στο στρατηγικό του σχεδιασμό, και με βασικό εργαλείο, κατάλληλο σχεδιασμό χρήσεων γης, θα συνδυάζει αφενός την προστασία του περιβάλλοντος, του αγροτικού τοπίου, των φυσικών πόρων, την ενίσχυση της ταυτότητας των παραδοσιακών και αγροτουριστικών χαρακτηριστικών στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, και αφετέρου την οργάνωση των επαγγελματικών περιοχών καινοτο- μίας, βιομηχανικών περιοχών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων αστικού χαρακτήρα.
• Αποτύπωση ψηφιακή της περιουσίας του Δήμου,
• Μείωση του κόστους παραγωγής και διεύρυνση των καναλιών διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης για τις μονάδες που διαθέτουν θερμοκήπια.
• Ενισχύουμε στο δήμο μας τη δημιουργία Κοιν.Σ.Επ.
• Ενισχύουμε την τοπική ανάπτυξη με την κυκλική οικονομία, την οικονομία της επανάχρησης και της ανακύκλωσης.


Τι θα αλλάξετε στον δήμο αν εκλεγείτε;
Κοινή παρατήρηση σε βασικούς τομείς όπως η κοινωνική πολιτική και οι υποδομές είναι οι πολυετείς καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων και ο ελλιπής στρατηγικός σχεδιασμός της υπάρχουσας δημοτικής αρχής, η οποία είτε κάνει έργα που τα εγκαταλείπει, είτε κάνει έργα που δεν είναι λειτουργικά. Βασική προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία αποχετευτικού δικτύου σε όλους τους Οικισμούς του Δήμου. Ολοκληρωμένα δίκτυα, όπως των Βασιλικών, δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς δεν υπάρχει η κεντρική μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν η Σουρωτή, η Αγία Παρασκευή και η επέκταση της Θέρμης. Στην ύδρευση θα εφαρμόσουμε κοινωνικό τιμολόγιο βάσει λελογισμένης χρήσης του νερού. Αντικατάσταση του παλιού δικτύου, κυρίως των αμιαντοσωλήνων. Για τη σχολική στέγη κύριος στόχος μας είναι η απεμπλοκή από το καθεστώς ενοικίασης των σχολικών κτιρίων και σε κάθε περίπτωση ασφαλής μετακίνησή μαθητών. Στον πολιτισμό και αθλητισμό η αποκέντρωση των εκδηλώσεων και η εξεύρεση
και κατασκευή κατάλληλων χώρων πολιτισμού και αθλητισμού για τη Μίκρα και τα Βασιλικά.


Τι θα κρατήσετε στον δήμο αν εκλεγείτε;
Την τελευταία τετραετία έχουν αλλοιωθεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του Δήμου μας. Πριν πολλά χρόνια ήταν πρωτοπόρος σε καινοτομία, προσέλκυση επιχειρήσεων και οικιστική ανάπτυξη. Ωστόσο μετά την οικονομική κρίση και ήδη τη μεταμνημονιακή εποχή λόγω κόπωσης της πολιτικής και των προσώπων που διοικούν περίπου επί 21 έτη αδυνατεί να προλάβει τις εξελίξεις και να παρακολουθήσει τις προκλήσεις και ευκαιρίες της νέας εποχής.


Πείτε μας το βασικό λόγο για τον οποίο πιστεύετε ότι πρέπει να επιλέξουν εσάς οι δημότες.
Κύριο μέλημά μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη. Οι δημοτικές ενότητες Μίκρας και Βασιλικών παραμελήθηκαν μετά τον Καλλικράτη. Τα κονδύλια πρέπει να επιμερίζονται με βάση τις ανάγκες όλων των πολιτών. Ο τόπος χρειάζεται όραμα ένα σύγχρονο καινοτόμο δημιουργικό δήμο και ανθρώπους που θα εμπνευστούν από αυτό το όραμα. Δεν αρκεί η διαχείριση κονδυλίων στην οποία περιορίστηκε η υπάρχουσα δημοτική αρχή. Το όραμα φαντάζει αδύνατο, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι διεκδίκηση, οργάνωση, θέληση και δουλειά και εμείς στην Παρέμβαση Πολιτών έχουμε και τη δυνατότητα και τη διάθεση, με τη βοήθεια των πολιτών, την επομένη των εκλογών που θα είμαστε νικητές με την ψήφο των δημοτών, να το πραγματοποιήσουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ