Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Δήμος μας Αύριο Χρήστος Φάσσας, Υποψήφιoς Δήμαρχος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

27
Yπ. ΔΗΜΑΡΧΟΣΘΕΡΜΗΣ
Χρήστος Φάσσας

“Αποφάσισα να συμμετέχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές επειδή θεωρώ ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξουν τα δεδομένα στον Δήμο μας, να αλλάξει η υπάρχουσα πολιτική κατάσταση, που διοικεί τον Δήμο μας τα τελευταία 21 χρόνια.”

Πώς πήρατε την απόφαση να διεκδικήσετε τον Δήμο; Τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον Δήμο Θέρμης;
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα δημοτικά πράγματα στον Δήμο μας. Είναι βέβαια η πρώτη μου φορά στον καινούργιο Δήμο, που προήλθε από τη συνένωση των Δήμων Βασιλικών, Θέρμης και Μίκρας. Αποφάσισα να συμμετέχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές επειδή θεωρώ ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξουν τα δεδομένα στον Δήμο μας, να αλλάξει η υπάρχουσα πολιτική κατάσταση, που διοικεί τον Δήμο μας τα τελευταία 21 χρόνια. Η σημερινή δημοτική αρχή έχει κουράσει πλέον τους πολίτες του Δήμου μας και ήρθε η ώρα να αλλάξει. Από την πλευρά μου, μπορώ να προσφέρω στους δημότες μας ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή, μια νέα αντίληψη για τα τοπικά δρώμενα, μακριά από μικροπολιτικές αντιλήψεις και συμπεριφορές. Θέλω να γίνει ο Δήμος μας ένας σύγχρονος Δήμος που θα στέκεται επάνω από τα προβλήματα των δημοτών και θα τα αντιμετωπίζει με ενδιαφέρον, σύνεση και συνέπεια.


Εξηγήστε μας το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε στους δημότες με το κεντρικό σύνθημα της παράταξής σας.
Σίγουρα όταν μία δημοτική αρχή διοικεί επί 21 συναπτά έτη έχει ολοκληρώσει πλέον τον κύκλο της. Έχει κουράσει και έχει κουραστεί. Ό,τι είχε να δώσει, το έδωσε. Γεγονός που φαίνεται άλλωστε από τη φθίνουσα πορεία του Δήμου την τελευταία εννιαετία. Τα αναγκαία έργα υποδομής, ιδίως στις Δημοτικές Ενότητες Βασιλικών και Μίκρας, καθυστερούν υπερβολικά ή δεν έγιναν ποτέ. Ακόμη και στην περιοχή της επέκτασης της Θέρμης, 13 χρόνια μετά την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης, δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε καν τα έργα του ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου και του δικτύου αποχέτευσης. Συνεπώς, το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο είναι ότι έχουμε όρεξη, εμπειρία και όραμα και μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής καλύτερα και ταχύτερα από τη σημερινή δημοτική αρχή. Γι’ αυτό το βασικό μας σύνθημα είναι το ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.


Πείτε μας τους βασικούς άξονες του προγράμματός σας για τη διοίκηση του Δήμου.
Βασικός άξονας του προγράμματός μας είναι η δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη όλων των οικισμών του Δήμου μας. Εκτός από τα έργα υποδομής που αναφέραμε, θα δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη των τοπικών αγορών σε όλους τους οικισμούς, στη βελτίωση των δομών στην υγεία και στην παιδεία με καινοτόμες προτάσεις και μέσω κονδυλίων που θα απορροφήσουμε από κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας. Βασική μέριμνά μας θα είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς και τη βελτίωση των υποδομών του Δήμου μας (π.χ. ηλεκτροφωτισμός όλων των δημοτικών οδών εντός οικισμών και όλων των κύριων οδικών αρτηριών εκτός οικισμών). Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις οικογένειες με μικρά παιδιά, τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και στον τομέα της εξωσχολικής μέριμνας για τα παιδιά (π.χ ανάπτυξη του θεσμού των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στις εκτός σχολικού προγράμματος ώρες, πέρα από τους θερινούς μήνες, για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων). Την ίδια φροντίδα όμως θα επιδείξουμε και για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, τα οποία δεσμευόμαστε ότι δε θα χάσουν καμία από τις παροχές που απολαμβάνουν σήμερα και θα τις επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο με κατάλληλες παρεμβάσεις μας. Θα προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση των τροφείων και διδάκτρων που πληρώνουν οι δημότες μας στις υπηρεσίες του πολιτιστικού κέντρου και του ωδείου, των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ακίνητα εκτός σχεδίου, αλλά θα εξετάσουμε και το θέμα και των τελών των νεκροταφείων. Θα μεριμνήσουμε να δοθεί οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα σε ολόκληρο τον Δήμο Θέρμης, κατάσταση που δεν περιποιεί τιμή για τον Δήμο μας. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα αγνοήσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, την αντιμετώπιση των καθημερινής φύσης προβλημάτων που ο καθένας από εμάς αντιμετωπίζει και για τα οποία συναντά την αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής.


Τι θα αλλάξετε στον δήμο αν εκλεγείτε;
Κοινή παρατήρηση σε βασικούς τομείς όπως η κοινωνική πολιτική και οι υποδομές είναι οι πολυετείς καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων και ο ελλιπής στρατηγικός σχεδιασμός της υπάρχουσας δημοτικής αρχής, η οποία είτε κάνει έργα που τα εγκαταλείπει, είτε κάνει έργα που δεν είναι λειτουργικά. Βασική προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία αποχετευτικού δικτύου σε όλους τους Οικισμούς του Δήμου. Ολοκληρωμένα δίκτυα, όπως των Βασιλικών, δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς δεν υπάρχει η κεντρική μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν η Σουρωτή, η Αγία Παρασκευή και η επέκταση της Θέρμης. Στην ύδρευση θα εφαρμόσουμε κοινωνικό τιμολόγιο βάσει
λελογισμένης χρήσης του νερού. Αντικατάσταση του παλιού δικτύου, κυρίως των αμιαντοσωλήνων. Για τη σχολική στέγη κύριος στόχος μας είναι η απεμπλοκή από το καθεστώς ενοικίασης των σχολικών κτιρίων και σε κάθε περίπτωση ασφαλής μετακίνησή μαθητών. Στον πολιτισμό και αθλητισμό η αποκέντρωση των εκδηλώσεων και η εξεύρεση
και κατασκευή κατάλληλων χώρων πολιτισμού και αθλητισμού για τη Μίκρα και τα Βασιλικά.


Τι θα κρατήσετε στον δήμο αν εκλεγείτε;
Αυτό που θα κρατήσουμε από την υπάρχουσα σήμερα στον Δήμο κατάσταση είναι το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε την τύχη να διαθέτουμε. Θα κρατήσουμε λοιπόν αυτή την υπέροχη διάθεση, επαγγελματικότητα και διάθεση των υπαλλήλων του Δήμου μας να προσφέρουν στους δημότες και από κει και πέρα θα φέρουμε μια νέα αντίληψη και νοοτροπία στη διοίκηση του Δήμου μας.


Πείτε μας το βασικό λόγο για τον οποίο πιστεύετε ότι πρέπει να επιλέξουν εσάς οι δημότες.
Οι δημότες του Δήμου Θέρμης θα πρέπει να στηρίξουν τη δημοτική μας παράταξη και να επιλέξουν στο πρόσωπό μου τον επόμενο δήμαρχο για όλους τους λόγους που παραπάνω αναφέρω. Έχουν ήδη λάβει στα χέρια τους το πρόγραμμά μας, ένα πρόγραμμα που δίνει απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και τις προτάσεις μας που αφορούν στο όραμά μας για τον Δήμο μας, έναν Δήμο σύγχρονο και πρωτοπόρο σε κάθε τομέα. Αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ