Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής Δημήτρης Βλαχομήτρος, Υποψήφιος Δήμαρχος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

26
Yπ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
Δημήτηρης Βλαχομήτρος

“Πήραμε την απόφαση να διεκδικήσουμε τον δήμο ήδη από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές 2014 επειδή νιώσαμε την ανάγκη να παλέψουμε για τις ανάγκες του λαϊκού φτωχού κόσμου και της άνεργης νεολαίας απέναντι στη βάρβαρότητα της κρίσης και της πελατειακής αντιμετώπισης των συνδημοτών μας.”

Πώς πήρατε την απόφαση να διεκδικήσετε τον Δήμο; Τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον Δήμο Θέρμης;
Το Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής αποτελείται από αγωνιστές και αγωνίστριες όλων των ηλικιών οι οποίοι διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμης. Πήραμε την απόφαση να διεκδικήσουμε τον δήμο ήδη από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές 2014 (επιτυγχάνοντας την εκλογή δημοτικού συμβούλου, του Δημήτρη Βλαχομήτρου) επειδή νιώσαμε την ανάγκη να παλέψουμε για τις ανάγκες του λαϊκού φτωχού κόσμου και της άνεργης νεολαίας απέναντι στη βάρβαρότητα της κρίσης και της πελατειακής αντιμετώπισης των συνδημοτών μας. Αυτό που προσφέρουμε ως παράταξη είναι μια γνήσια αγωνιστική και αντιδιαχειριστική αντιμετώπιση της πολιτικής πραγματικότητας όπως της αρμόζει. Σε σύγκρουση με τους μνημονιακούς νόμους (Κλεισθένη, Καλλικράτη κλπ) και τις αντιλαϊκές πολιτικές της πλοιοψηφιας της διοίκησης του δημου κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απέναντι σε κάθε ιδιωτικοποίηση , θα δώσουμε μάχες εκτός και εντός δημοτικού συμβουλίου για την υπεράσπιση των δημόσιων δημοτικών υπηρεσιών και για την δημοσία παιδεία και περίθαλψη, από και προς τον λαό.


Εξηγήστε μας το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε στους δημότες με το κεντρικό σύνθημα της παράταξής σας.
Το κεντρικό μας μήνυμα είναι ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Με αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της άμεσης δημοκρατίας μέσα στην αυτοδιοίκηση. Μόνο όταν οι συνδημότες μας ενωθούν και συμμετέχουν ενεργά μαζί μας στα κοινά του τόπου μας, μόνο τότε θα καταφέρουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να απομακρύνουμε τις συμπράξεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ όπου εδώ και τόσα χρόνια μαραζώνουν τον τόπο και την καθημερινότητα μας, ως γνήσιοι υπάλληλοι και εφαρμοστές βάναυσων μνημονιακών πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ. Παλέυουμε για ένα δήμο που ανήκει στο λαό του, υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και διασφαλίζει τα συμφέροντα τους.


Πείτε μας τους βασικούς άξονες του προγράμματός σας για τη διοίκηση του Δήμου.
Το κύριο μέλημα μας είναι η αποκέντρωση του δήμου. Κάθε κοινοτητα έχει άμεση ανάγκη παροχής υπηρεσιών στη περιοχή τους, χωρίς να αναγκάζεται να μεταφέρεται στη Θέρμη για οποιαδήποτε δημοτική γραφειοκρατική δουλειά. Επίσης κύριος άξονας της πολιτικής μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε ενάντια στη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων στον Άγιο Αντώνιο και απαιτούμε να μην λειτουργήσουν τα λατομέια στο Λιβάδι καθώς και να πάψει άμεσα η λειτουργία των λατομείων στους Ταγαράδες.Και τα τρία υποβαθμίζουν το περιβάλλον την οικονομική ανάπτυξη,την ομορφιά της περιοχης Η μάχη για καλύτερη ζωή και δικαιώματα ξεκινάει πρώτα απ’ το περιβάλλον μας.


Τι θα αλλάξετε στον δήμο αν εκλεγείτε;
Οι αλλαγές που θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στον δήμο με ποιο υσχυρη επανεκλογη θα είναι σαρωτικές. Θα παλεψουμε μαζί με τους συνδημότες μας για: ΔΗΜΟΣΙΑ σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, με δωρεάν τροφεία, δωρεαν δίδακτρα στο πολιτισμό, επιχορήγηση των συλλόγων. Μονιμοποίηση των εργαζομένων. ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ σχέδιο στη Δημοτική ενότητα Βασιλικών. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΑ έργα. Ασφάλεια και συντήρηση στο οδικό δίκτυο,πεζοδρόμια,πεζόδρομοι ,ποδηλατόδρομοι, ηλεκτροφωτισμός παντού. Καθαρισμός όλων των ρεμάτων ,γέφυρες στον Ανθεμούντα. ΑΠΟχΕΤΕΥΣΗ σε όλες τις κοινότητες, άμεσα εγκατάσταση του βιολογικού στη Θέρμη. Και βέβαια τα έσοδα για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά δεν θα προέρχονται από τους συνδημότες μας, αλλά από την αυξημένη φορολόγηση στις μεγάλες αστικές επιχειρήσεις του δήμου μας (αεροδρόμιο, καζίνο,ξενοδοχεια κλπ) και από την επιστροφή και αύξηση των, κρατικών επιχορηγήσεων Αρκετά πληρώσαμε για τις τράπεζες και τα μνημόνια τους, κανένα σπίτι στα χέρια των τραπεζών, λέμε ΟχΙ στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας,κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα νερό και θέρμανση. ΔΙΑΓΡΑΦΗ του δημοσίου εξωτερικού χρεους (20 δις τον χρόνο πληρώνει ο λαός στους τοκογλύφους της Ε.Κ.Τ.και τα αρπακτικά του Δ.Ν.Τ.) και των χρεών σε τράπεζες δήμους και κράτος για την λαϊκή οικογενεία. Πάλη ενάντια στο ρατσισμό, φασισμό , έμπρακτη αλληλεγγύη προς όλους τους συμπολίτες μας.


Τι θα κρατήσετε στον δήμο αν εκλεγείτε;
Έαν θα έπρεπε να κρατήσουμε κάτι στο δήμο, δεν θα έπρεπε να ήμασταν υποψήφιοι. Ήμαστε στην απέναντι όχθη από τη διοίκηση Παπαδόπουλου και Σια καθώς εδώ και 20 χρόνια έχουν μετατρέψει τον δήμο σε εργαλείο συμφερόντων τους και των επιταγών των κυβερνήσεων, φορώντας ανάλογα τον μανδύα που αρμόζει σε κάθε νέα κυβέρνηση. Ας δώσουμε ένα τέρμα σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική φέρνοντας τα πάντα ανάποδα επιλέγοντας τη μεριά και τα δικαιώματα του απλού λαού. Πείτε μας το βασικό λόγο για τον οποίο πιστεύετε ότι πρέπει να επιλέξουν εσάς οι δημότες. Οι συνδημότες μας πρέπει να επιλέξουν το Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής γιατί είμαστε η γνήσια φωνή των αναγκών τους, κομμάτι του λαού που μάχεται μόνο για το λαό παντού και όποτε χρειαστεί. Δεν υπάρχουν υποψήφιοι με λεζάντες και κουστούμια, υπάρχουν άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου ανάμεσα μας που αφουγκράζονται τον παλμό και τα προβλήματα της κοινωνίας. Ενωθήκαμε για να αλλάξουμε το μέλλον μας και η ψήφος θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε για το κοινό μας καλό ενάντια στη βάρβαρη καθημερινότητα. Για μια κοινωνία της ισότητας της δημιουργίας,και της αλυλεγγυης .ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ