Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Φάνης Καρκατζούνης, Υποψήφιος Δήμαρχος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

20 edited
Yπ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
Φανης Καρατζούνης

“Η μόνη πρόταση που βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες είναι η αγωνιστική πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που είναι αποφασισμένη να τις διεκδικήσει και να τις κάνει πράξη οργανωμένα μαζί με τους κατοίκους κόντρα σε θεούς και δαίμονες. γιατί οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν!”

Πώς πήρατε την απόφαση να διεκδικήσετε τον Δήμο; Τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον Δήμο Θέρμης;
Αρχικά να πούμε πως ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ, εκλέγεται μέσα από συλλογικές διαδικασίες και λειτουργεί συλλογικά. Κριτήριο είναι η διάθεση και η ικανότητα του υποψηφίου δημάρχου να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο την μαχητική διεκδικητική μας πρόταση στο Δήμο. Εγώ συμμετέχω στα κοινά αδιαλείπτως από τα 15 μου και στις δημοτικές εκλογές του 2014 επιλέχτηκα να είμαι ο
υποψήφιος δήμαρχος στη Θέρμη. Εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος μαζί με άλλους 2 συντρόφους μου. Με την εμπειρία, τις μάχες που δώσαμε, το πολύ δυνατό μας ψηφοδέλτιο που έχει 47 νέους υποψηφίους και 123 συνολικά και κυρίως με την ολοκληρωμένη αγωνιστική μας πρόταση διεκδικούμε αποφασιστικά να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου για να ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ των κατοίκων του δήμου μας. Πρέπει να ηττηθεί το παλιό, το κατεστημένο και τα δεκανίκια του με διάφορες αποχρώσεις και βγει πανίσχυρη η Λαϊκή Συσπείρωση.


Εξηγήστε μας το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε στους δημότες με το κεντρικό σύνθημα της παράταξής σας.
Το κεντρικό μας σύνθημα είναι «Μην ψάχνεις τις διαφορές ανάμεσα στους άλλους, κάνε εσύ την διαφορά, ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση. Μπροστά οι ανάγκες του λαού». Στην ουσία η πρότασή μας είναι η μόνη που διαφέρει από την πολιτική της διοίκησης Παπαδόπουλου. Όλες οι άλλες παρατάξεις έχουν προτάσεις που μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό, γιατί κινούνται στην ίδια γραμμή, αυτή του «ρεαλισμού της υποταγής», της διαχείρισης της φτώχειας. Για αυτό είναι μακριά από τις λαϊκές ανάγκες. Η μόνη πρόταση που βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες (σχολική στέγη, αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά έργα, υποδομές, παιδικές χαρές, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, μείωση δημοτικών τελών, μείωση των διδάκτρων, κατάργηση των τροφείων) είναι η αγωνιστική πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που είναι αποφασισμένη να τις διεκδικήσει και να τις κάνει πράξη οργανωμένα μαζί με τους κατοίκους κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Γιατί οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν!


Πείτε μας τους βασικούς άξονες του προγράμματός σας για τη διοίκηση του Δήμου.
Α. Διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης σημαίνει αγωνιστική διεκδίκηση μαζί με τους κατοίκους των πόρων που μας κλέβει η κυβέρνηση, σημαίνει ιεράρχηση των αναγκών σε αντισεισμικό έλεγχο, αντιπλημμυρική προστασία, αντιπυρική προστασία, σχολική στέγη, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ύδρευση, αποχέτευση, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια, φωτισμό, σημαίνει αγώνας για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση
των συμβασιούχων.
Β. Σημαίνει ουσιαστική κοινωνική πολιτική με πάγωμα των κατασχέσεων των λαϊκών νοικοκυριών για χρέη στο Δήμο, μείωση των δημοτικών τελών για τους πολλούς και αύξηση για τις μεγάλες μονάδες, σημαίνει κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς αρχικά για όσους δεν δικαιούνται ΕΣΠΑ, μείωση των διδάκτρων στο πολιτιστικό, γενναία τακτική επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων για να μη βάζουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη ….. και όποιος αντέξει.


Τι θα αλλάξετε στον δήμο αν εκλεγείτε;
Θα διώξουμε το «ρεαλισμό» της υποταγής, της μιζέριας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της ανταποδοτικότητας που μας έφτασε ως εδώ και θα φέρουμε τον αγωνιστικό ρεαλισμό των λαϊκών αναγκών. Μόνο έτσι μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας. Όλα τα άλλα είναι μια από τα ίδια!


Τι θα κρατήσετε στον δήμο αν εκλεγείτε;
Θα κρατήσουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει οι υπηρεσίες μας σε κάποιους βασικούς τομείς, τα όποια έργα έχουν εγκριθεί και εκκρεμεί η υλοποίησή τους, τη σημαντική προσφορά των εργαζομένων του πολιτιστικού και των παιδικών σταθμών, που παράγουν σημαντικό έργο, παλεύοντας όμως για πρόσληψή τους ως μόνιμου προσωπικού
για να σταματήσει η σκλαβιά της ωρομισθίας και των συμβάσεων.


Πείτε μας το βασικό λόγο για τον οποίο πιστεύετε ότι πρέπει να επιλέξουν εσάς οι δημότες.
Γιατί η ψήφος στη Λαϊκή Συπείρωση είναι το διαφορετικό, το ελπιδοφόρο το νέο. Γιατί διοίκηση της Λαϊκής συσπείρωσης σημαίνει μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Γιατί η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση γυρνάει πίσω στην ίδια την κοινωνία με αγώνες, προτεραιότητες και πρωτοβουλίες που θα μετατρέψουν το «δε γίνεται» σε « γίνεται». Όλα τα άλλα είναι μια από τα ίδια με αλλιώτικο περιτύλιγμα! Λέμε λοιπόν στο λαϊκό κόσμο της περιοχής μας, οτι κι αν ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές: Κάνε η διαφορά, ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση! Εδώ είναι η θέση σου!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ