Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημοκρατική Ενότητα Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

22 1
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
Θεόδωρος Παπαδόπουλος

“Η Δημοκρατική Ενότητα, είναι μία παράταξη, αμιγώς αυτοδιοικητική, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, με ποιοτικά χαρακτηριστικά και με προμετωπίδα της πολιτικής της την ενότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως προκύπτει και από το όνομά της”


Πώς πήρατε την απόφαση να διεκδικήσετε και πάλι τον Δήμο μετά από τόσα χρόνια θητείας ως δήμαρχος; Τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε επιπλέον στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον Δήμο Θέρμης με μία ακόμη θητεία που δεν το προφέρατε στα 22 χρόνια της μέχρι τώρα θητείας σας;
Αυτή την περίοδο, μετά τα 21 χρόνια της ενασχόλησής μου ως Δήμαρχος με τα κοινά του Δήμου Θέρμης, αλλά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα, αισθάνομαι πιο δυνατός, πιο ενεργός και πιο αποτελεσματικός από ποτέ. Η εμπειρία και η γνώση που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια, η συμμετοχή μου σε πολλά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και η συμμετοχή μου ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης σε όργανα της πολιτείας, μου δίνουν πλεονεκτήματα και όπλα που θα τα θέσω στην υπηρεσία του Δήμου και των πολιτών, και είμαι βέβαιος ότι έχω ακόμη πολλά να προσφέρω. Επίσης, πρέπει να επισημάνω κάτι που έχει σχέση με την κατάσταση που διαμορφώθηκε με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: η δική μας παρουσία στα κοινά του Δήμου Θέρμης, ως συνέχεια μιας, κοινώς αποδεκτής, επιτυχημένης πορείας, διασφαλίζει την αποφυγή των βέβαιων σε άλλη περίπτωση συνεπειών του νέου νόμου, που παρακινεί και ενθαρρύνει τις περιστασιακές και καιροσκοπικές υποψηφιότητες, που προβάλλουν τον αρνητισμό χωρίς συγκεκριμένη πρόταση, με αποτέλεσμα είτε τη δημιουργία δημοτικών συμβουλίων χωρίς πλειοψηφίες και χωρίς δυνατότητα λήψης αποφάσεων, είτε, ακόμη χειρότερο, τις υπόγειες συναλλαγές.


Εξηγείστε μας το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε στους δημότες με το κεντρικό σύνθημα της παράταξής σας.
Το κεντρικό μας σύνθημα είναι σαφές και περιεκτικό. Περιγράφει με ακρίβεια αυτό που είναι, αυτό που προσέφερε, αυτό που πρεσβεύει και αυτό που οραματίζεται η παράταξή μας. Απεικονίζει, από τη μία πλευρά, την ιστορική διαδρομή, που χαρακτηρίζεται από πολλή δουλειά, αφοσίωση στο καθήκον και, τελικά, αποτελεσματικότητα, και από την άλλη δείχνει την προοπτική, που διασφαλίζεται από τις εμπειρίες, τη γνώση, αλλά και το όραμα, που χωρίς αυτό δεν μπορεί να δομηθεί το μέλλον. Εδώ θέλω να επισημάνω ότι στις εκλογές του 2014, το σύνθημά μας ήταν «Ο Δήμος μας ενώνει. Με αλληλεγγύη διεκδικούμε την ανάπτυξη». Πράγματι, η παράταξή μας ως Διοίκηση του Δήμου Θέρμης απέδειξε αυτή τη δημοτική περίοδο ότι όλοι μαζί, ενωμένοι και με προτεραιότητά μας την κοινωνική αλληλεγγύη, διεκδικούμε μέσα και πόρους για να έχουμε το αποτέλεσμα που σχεδιάσαμε, δηλαδή την ανάπτυξη του τόπου. Όπως, λοιπόν, κάναμε πράξη το σύνθημά μας της προηγούμενης περιόδου, έτσι και τώρα, το νέο μας σύνθημα θα γίνει πράξη. Με τη γνώση και το όραμα θα χτίσουμε το μέλλον αυτού του τόπου. Το μέλλον των παιδιών μας.


Πείτε μας τους βασικούς άξονες του προγράμματός σας για τη διοίκηση
του Δήμου.

Στα τελευταία χρόνια, η διοίκηση του Δήμου μας επέλεξε, με τη σύμφωνη γνώμη και των λοιπών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προς τιμήν τους, να προτάξει στην πολιτική της την υποστήριξη των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Έτσι, αναπτύξαμε υπηρεσίες, ενισχύσαμε τα υφιστάμενα προγράμματα και λειτουργήσαμε νέες δομές με στόχο την υποστήριξη όλων εκείνων που έπληξαν περισσότερο οι πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων. Η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί για όσο ακόμη η κοινωνία το έχει ανάγκη. Ταυτόχρονα, τα χρόνια που έρχονται θα χαρακτηριστούν από την υλοποίηση των έργων που πετύχαμε να εντάξουμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα, με πολύ κόπο και προσπάθεια, όπως και των έργων που προγραμματίσαμε να προωθήσουμε με τους ελάχιστους διαθέσιμους δημοτικούς πόρους. Θα ολοκληρώσουμε, λοιπόν, έναν κύκλο έργων πρώτης προτεραιότητας, όπως οι υποδομές αποχέτευσης και ύδρευσης σε όλους τους οικισμούς, έργων που ενισχύουν την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, καθώς και έργων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, με τη γενική έννοια, δηλαδή την καθαριότητα, την ανακύκλωση, την εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, σημαντικό στοιχείο του προγράμματός μας είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, είτε αυτή αναφέρεται στον πρωτογενή είτε στον τριτογενή τομέα, σε συνεργασία με τις ενώσεις των επαγγελματιών και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Τέλος, θέλω ιδιαίτερα να επισημάνω την εφαρμογή τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε διάφορους τομείς υλοποίησης της πολιτικής μας, με στόχο την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του Δήμου.


Τι θα αλλάξετε στον Δήμο αν εκλεγείτε;
Ένας τομέας στον οποίο υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης της απόδοσής μας είναι η καθημερινότητα. Η έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων, αποκατάστασης βλαβών κ.λπ., και η αδυναμία του Δήμου να προσλάβει πρόσθετο δυναμικό, λόγω των περιορισμών που τίθενται από την κεντρική Διοίκηση, μας αναγκάζει να λειτουργούμε με μειωμένες δυνατότητες απόδοσης. Στον τομέα αυτό θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και θα προσπαθήσουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με τις διαθέσιμες δυνάμεις και πόρους μας.


Τι θα κρατήσετε στον Δήμο αν εκλεγείτε;
Την επόμενη τετραετία η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και τα στελέχη της, που ασχολούνται με τα κοινά από επιλογή και από την επιθυμία τους να προσφέρουν στο κοινό καλό, θα συνεχίσει να υλοποιεί τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό, θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, την έντιμη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, και θα προσπαθήσει να υπερβεί τις οικονομικές και άλλες δυσκολίες που προέρχονται από εξωγενείς παράγοντες, προκειμένου ο Δήμος μας να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία.


Πείτε μας τον βασικό λόγο για τον οποίο πιστεύετε
ότι πρέπει να επιλέξουν εσάς οι δημότες.

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 οι πολίτες του Δήμου Θέρμης πρέπει να επιλέξουν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, μία παράταξη, αμιγώς αυτοδιοικητική, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, με ποιοτικά χαρακτηριστικά και με προμετωπίδα της πολιτικής της την ενότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως προκύπτει και από το όνομά της. Η παράταξη αυτή έχει αποδείξει ότι νοιάζεται για τον άνθρωπο, θέτοντας ως προτεραιότητα την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικεί και να εξασφαλίζει χρήματα για την περιοχή, από τρίτες πηγές, τα οποία διαχειρίζεται με διαφάνεια και εντιμότητα. Η παράταξη αυτή, και το ανανεωμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό ψηφοδέλτιό της, είναι η μόνη που μπορεί να διασφαλίσει τη συνέχεια της θετικής πορείας του Δήμου, χωρίς πειραματισμούς και ανέφικτες υποσχέσεις, με σχέδιο, σιγουριά και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ