Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ημερίδα του επαγγελματικού Λυκείου Βασιλικών με θέμα: Ελληνικά αρωματικά φυτά – μια ευκαιρία για έξοδο από την κρίση μέσω της καλλιέργειάς τους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Επαγγελματικό Λύκειο Βασιλικών σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας και ανάπτυξης ισχυρότερων δεσμών με την τοπική κοινωνία καθώς και σύνδεσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την επιχειρηματική και οικονομική κοινότητα του Δήμου Θέρμης προτίθεται να προβεί κατά το σχολικό έτος 2016-17 σε μια σειρά δραστηριοτήτων.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι σε μια δύσκολη χρονική περίοδο για όλους να αναπτυχθούν αλληλέγγυες σχέσεις μεταξύ σχολικής κοινότητας και τοπικής κοινωνίας. Κύριο μέλημά μας είναι οι κάτοικοι του Δήμου Θέρμης να γνωρίσουν καλύτερα το σχολείο μας και το σχολείο να αγγίξει τα κοινωνικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντα των κατοίκων της περιοχής που εδρεύει.

Ξεκινήσαμε τις δράσεις μας με μια ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2016 με θέμα: «Ελληνικά αρωματικά φυτά – μια ευκαιρία για έξοδο από την κρίση μέσω της καλλιέργειάς τους». Συνδιοργανωτές της ημερίδας ήταν ο Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος του Επαγγελματικού Λυκείου Βασιλικών, το Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και ο Δήμος Θέρμης. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο της Θέρμης και στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία.

Θεωρούμε ότι σε ένα δήμο με μεγάλο αριθμό ανθρώπων που ασχολείται με την γεωργία, την καλλιέργεια και την παραγωγή φυτικών προϊόντων καθώς και με ό,τι ενδιαφέρει, χρειάζεται και αφορά την αγροτική οικονομία, το θέμα ήταν ενδιαφέρον και ιδιαίτερα επίκαιρο. Και όπως λέει και ο τίτλος του, ίσως βοηθήσει κάποιους σε ένα νέο ξεκίνημα.

Πιστεύουμε ακόμη ότι ήταν μια ευκαιρία οι επιχειρηματίες της περιοχής να έρθουν σε άμεση επαφή με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος που έχουν άμεση σχέση με το θέμα της συγκεκριμένης ημερίδας, καθώς και με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των άλλων τομέων του σχολείου μας ώστε να υπάρχει μια αλληλεπίδραση και ανταλλαγή απόψεων και, γιατί όχι, μια μετέπειτα συνεργασία με τους αποφοίτους του ΕΠΑ.Λ Βασιλικών

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο Περιφερειακός Δ/ντης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας κος Παναγιώτης Ανανιάδης, ο Δήμαρχος Θέρμης, και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θέρμης.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Θέρμης, τοπικοί εκπρόσωποι του κοινοτικού Διαμερίσματος Βασιλικών, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Βασιλικών καθώς και άλλων σχολείων του Ν. Θεσσαλονίκης, επαγγελματίες από το χώρο της γεωργίας και πλήθος κόσμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ