Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

3.000.000€ για ασφαλτοστρώσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με έργα συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ ο Δήμος Θέρμης βελτιώνει την αγροτική οδοποιϊα και αλλάζει ριζικά τον αγροτικό οδικό χάρτη της περιοχής. Με προτεραιότητα στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αλλά και βασική προτεραιότητα τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη και οικονομικότερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων. Αναλυτικά, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης κ. Απόστολος Τσολάκης, αναφέρθηκε στον τομέα των ασφαλτοστρώσεων του εκτός οικισμών οδικού δικτύου, όπου έχουν εξασφαλιστεί, το τελευταίο διάστημα, χρηματοδοτήσεις ύψους 3.000.000€ για πολύ σημαντικά έργα:

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ (προϋπολογισμός έργου: 560.000€ )

Σχολαρι XARTHS 1

Αφορά παρεμβάσεις στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της περιοχής Σχολαρίου. Το έργο ξεκινά από το ύψος του κόμβου Καρδίας-Σχολαρίου προς την είσοδο του Κάτω Σχολαρίου από την επαρχιακή οδό, προς την περιοχή των λατομείων και μέχρι την πρώην χωματερή . Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εγκατάστασης του εργολάβου και το έργο πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. Οι εργασίες περιλαμβάνουν γενικές εκσκαφές και μόρφωση τάφρου σε μήκος περίπου 1.500μ. και ασφαλτοστρώσεις τμημάτων οδού σε μήκος 6.500μ.

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ (Δρόμος Μονοπήγαδο Βασιλικά, με προϋπολογισμό 650.000€)

Μονοπήγαδο Βασιλικά XARTHS 2

Αφορά στην πλήρη οδοστρωσία, με την απαιτούμενη οδοσήμανση και προστατευτικά κιγκλιδώματα, οδού πλάτους 7μ. και μήκους 4.500μ., από το Παρεκκλήσι του Αï Γιάννη Βασιλικών έως τις δεξαμενές Μονοπήγαδου. Έχει διενεργηθεί διαγωνισμός και έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος για το έργο. Η έναρξη των εργασιών προβλέπεται στο ξεκίνημα του νέου έτους.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΡΙΛΟΦΟΥ (με προϋπολογισμό 230.000€)

Τρίλοφος XARTHS 3

Αφορά σε τμήμα της αγροτικής δημοτικής οδού στην περιοχή, από Τρίλοφο προς Σχολείο της Φύσης και Επανομή, και σύνδεση με την πρώην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών (βλ. χάρτη 3). Πρόκειται για οδό πλάτους 6.5μ. και μήκους 1.000μ.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Τσολάκης αναφέρθηκε στην τελευταία επιτυχή ένταξη της ασφαλτόστρωσης πολλών αγροτικών δρόμων του Δήμου σε Προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών (Προϋπολογισμός έργων 1.750.000 €, με χρηματοδότηση 850.000€ και ίδιοι πόροι Δήμου Θέρμης 900.000€).

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Τσολάκης επεσήμανε ότι βασική προϋπόθεση ένταξης αυτών των έργων ήταν οι υφιστάμενοι δρόμοι να είναι με σαφή και μη αμφισβητούμενα όρια και πλάτους μεγαλύτερου των 5 μ. Κύριος λόγος μη υποβολής πρότασης για κάποιους από τους οικισμούς ήταν το παραπάνω. Για τους εν λόγω οικισμούς προβλέπονται στο προς δημοπράτηση έργο ασφαλτοστρώσεων του Δήμου, προϋπολογισμού περίπου 5.000.000€, αυξημένα κονδύλια. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ