Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θεόδωρος Παπαδόπουλος: Προτεραιότητά μας η προετοιμασία έργων για τις επόμενες γενιές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης ο Δήμαρχος Θέρμης, κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος, έκοψε την Τετάρτη 16 Ιανουαριου την χριστουγεννιάτικη πίτα της δημοτικής παράταξης της οποίας ηγείται, της “ΔΗΜΟΚρΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ”, ανακοινώνοντας και επισήμως την υποψηφιότητά του στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019. Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Θέρμης ξεκαθάρισε πως στο επόμενο διάστημα, αν και είναι προεκλογική περίοδος, το πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής θα παραμείνει, η προώθηση και υλοποίηση των αναγκαίων έργων καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «προτεραιότητα για εμάς είναι η προετοιμασία έργων για τις επόμενες γενιές και όχι οι επόμενες εκλογές».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Θέρμης παρουσιάζοντας το νέο τοπίο που διαμορφώνει στην Αυτοδιοίκηση, ο Κλεισθένης, άσκησε έντονη κριτική προς την κυβέρνηση τονίζοντας πως πρόκειται για μία αλλαγή, η οποία εξυπηρετεί τις μικροκομματικές σκοπιμότητες του κυβερνώντος κόμματος, υπογραμμίζοντας πως το νέο εκλογικό σύστημα, είναι μια ημιτελής απλή αναλογική μόνον ως προς την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων καθώς οι δήμαρχοι εκλέγονται με πλειοψηφικό σύστημα και οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων εκλέγονται έμμεσα.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Θέρμης, το νέο εκλογικό σύστημα, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει χάος και παραλυσία σε όσους δήμους δεν εκλέξουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τη διαφθορά και την πολιτική συναλλαγή. Ο Δήμαρχος Θέρμης συμφώνησε ότι η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων αναφέροντας συγκεκριμένα τη φορολογική αποκέντρωση, την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, την προώθηση συνταγματικών αλλαγών για την ενίσχυση του ρόλου και της αυτονομίας της αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο του απολογισμού του έργου της διοίκησης του Δήμου, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως ο Δήμος κατάφερε να ανταποκριθεί με επάρκεια στο έργο του, παρά τις δραματικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης και την απαγόρευση των προσλήψεων στα χρόνια των μνημονίων. Μάλιστα προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση των έργων που είτε βρίσκονται υπό εκτέλεση, είτε έχουν ολοκληρωθεί σε όλη την έκταση του Δήμου, λέγοντας ότι ο συνολικός προϋπολογισμός τους υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία, το 85% προέρχεται από χρηματοδοτικά προγράμματα και μόλις το 15% από ίδιους πόρους, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ο Δήμος Θέρμης, είναι ο Δήμος, που έχει απορροφήσει τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά την παρουσία των βασικών αξόνων του τεχνικού προγράμματος του Δήμου που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας, αθλητικές εγκαταστάσεις και σχολικής στέγης σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα του Δήμου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ιδιαίτερα και στη δράση και προσφορά των κοινωνικών δομών του Δήμου Θέρμης. Ειδικότερα, αναφερόμενος στη δράση και κοινωνική προσφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου σημείωσε πως από αυτό ωφελούνται περίπου 800 συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ενώ εκατοντάδες είναι και οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Φαρμακείου, αλλά και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Επιπρόσθετα, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης πως ο Δήμος Θέρμης, είναι μέσα στους μόλις 31 Δήμους σε Πανελλαδικό επίπεδο, στους οποίους κανένα παιδί δεν έμεινε εκτός των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Παρουσιάζοντας το έργο της ΔΕΠΠΑΘ, σημείωσε με έμφαση μεταξύ άλλων δράσεων πολιτισμού που γίνονται στους 17 οικισμούς του Δήμου, τη επιτυχημένη δράση και προσφορά του δημοτικού ωδείου, το οποίο όπως ανέφερε, σήμερα λειτουργεί με 60 καθηγητές και 500 περίπου μαθητές, αλλά και τη σημαντική ορχήστρα Σαξοφώνων τους «ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΣΑΞ» του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Θέρμης ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συγκινητική και δυναμική παρουσία του στη εκδήλωση, ευχήθηκε σε όλους Καλή και Δημιουργική Χρονιά και κάλεσε όλα τα στελέχη της ΔΗΜΟΚρΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ να στηρίξουν για άλλη μια φορά την προσπάθεια της δημοτικής αρχής επισημαίνοντας πως: «στη νέα τετραετία χρειάζεται να παραμείνει στο τιμόνι του Δήμου η ισχυρή και στιβαρή διοίκηση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ