Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Περιστεράς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Περιστεράς ιδρύθηκε το 1999, από το 2015 λειτουργεί με νέο καταστατικό, είναι μη κερδοσκοπικός και ενισχύεται οικονομικά από τις ετήσιες συνδρομές των μελών του και από χορηγίες. Το σχολείο είναι η μόνη μας ελπίδα μαζί με την ψυχή που βάζουν οι δάσκαλοι και οι γονείς. Τα αυριανά μέλη της κοινωνίας μας είναι τα παιδιά μας. Οφείλουμε να το υποστηρίξουμε όλοι όπως μπορούμε. Με χρηστή διαχείριση των πόρων και απόλυτη διαφάνεια θέλουμε όλοι να προσφέρουμε το καλύτερο. Το σχολείο πρέπει να το στηρίξουμε για να αντέξει και να ανταποκριθεί στο ρόλο του για να μεταδώσει την γνώση αλλά και την παιδεία στο επίπεδο που μας αξίζει. Θέλει την υποστήριξη όλων. Κανένας δεν περισσεύει.

Φιλοδοξούμε το σχολείο μας να αποτελέσει δημιουργική κυψέλη, όπου μέσα της θα ανθίσει κάθε παιδί ξεχωριστά και θα ανακαλύψει, μαζί με τους δασκάλους και τους γονείς του, την πολύπλευρη προσωπικότητά του, με τη δημιουργική γνώση και το παιχνίδι, τη συμμετοχή του σε ομαδικές δράσεις και τη συνεργασία με τους άλλους συμμαθητές. Οι κόποι και οι προσπάθειες των τελευταίων 3+ ετών απέδωσαν καρπούς και μάλιστα πολλούς τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και στο χωριό γενικότερα… Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο εσωτερικά ανακαινίστηκε όλο με νέα θρανία – παγκάκια, 3 βιβλιοθήκες, γραφεία, δύο Η/Υ, έναν εκτυπωτή, ένα καινούργιο φωτοτυπικό πολυμηχάνημα αξίας 5.500€, 5 ντουλάπες, 5 ερμάρια , 3 ροτόντες. Όλα αυτά προστέθηκαν στην περιουσία του Συλλόγου τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο 2018.

Το υπόγειο του Κοινοτικού κτηρίου πλέον στεγάζει ένα γυμναστήριο με πολλά όργανα γυμναστικής, τα οποία μας παραχώρησε ο Δήμος Θέρμης κατόπιν αιτήματός μας και μεταφέρθηκαν εδώ με πρωτοβουλία δική μας. Επίσης στην υπόγεια αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων του σχολείου λειτουργεί οργανωμένο γυμναστήριο με πάτωμα laminate και κλιματιστικά στο οποίο στεγάζονται εξωσχολικές δραστηριότητες, μπαλέτο, Pilates και tae kwon do.

Πριν από αρκετό καιρό στείλαμε εκατοντάδες αιτήματα για χορηγίες, όχι μόνο για το σχολείο αλλά και για όλο το χωριό, μεταξύ άλλων και στο Άγιο Όρος. Η Ιερά Μονή Φιλοθέου σε συνεννόηση με την ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Α.Ε-Εμπορία ιατρικών μηχανημάτων δωρίσανε στον Σύλλογό μας κάποια ιατρικά μηχανήματα μεγάλης αξίας, τα οποία ζήτησε η γιατρός μας κ.΄Ελλη Αποστολίδου όταν τους φέραμε σε επαφή. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα παρακάτω: Απινιδωτής LIFEPACK 9P, Ψηφιακό πιεσόμετρο KINLEE, Στηθοσκόπιο LITTMANN, Θερμόμετρο μετώπου MICROLIFE, Ωτοσκόπιο-Οφθαλμοσκόπιο, μια καρέκλα γραφείου δερμάτινη περιστρεφόμενη.

Όλα αυτά τα χρόνια πετύχαμε πολύ σπουδαία πράγματα αλλά αυτά είναι τα πιο πρόσφατα και μιας και τα ιατρικά μηχανήματα αφορούν όλο τον κόσμο αποφασίσαμε να σας ενημερώσουμε με την παρούσα επιστολή. Σε καμία περίπτωση δεν επαναπαυόμαστε παρά αγωνιζόμαστε ολοένα και περισσότερο για το καλό του χωριού μας, έχοντας πάντα κοντά μας ανθρώπους-εθελοντές, που μας βοηθάνε σε οτιδήποτε χρειαστούμε. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε οριστική απάντηση και για την πολύ μεγάλη χορηγία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σχετικά με το αίτημα εξοπλισμού διαφόρων χώρων του σχολείου ύψους 35.000 €.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος Κούτρη Ευαγγελία

Ο Γραμματέας Ντισλής Δημήτριος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ