Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Πρωτοβουλία του Δημάρχου για το Κέντρο Υγείας Θέρμης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Κέντρο Υγείας είναι προτεραιότητα για τον Δήμαρχο κ. Θ. Παπαδόπουλο. Έτσι, με πρωτοβουλία του, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο δημαρχείο με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης κ. Ε. Πλωμαρίτη κατά την οποία αναζητήθηκαν λύσεις και πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

1 Το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Θέρμης ενισχύεται ώστε να εξυπηρετεί πλέον με οκτώ γραμμές και τέσσερις υπαλλήλους από τρεις γραμμές και δύο υπαλλήλους σήμερα.

2 Θα κατατεθεί από το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας νέο ανα μορφωμένο πρόγραμμα εξυπηρέτησης των πολιτών, με βάση ταπληθυσμιακά κριτήρια των περιοχών που εξυπηρετούνται.

3 Από την 1η Ιανουαρίου 2019 οι δημότες θα εξυπηρετούνται 3 φορές την εβδομάδα και από το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας. Σήμερα οι κάτοικοι των οικισμών εξυπηρετούνται όπως είναι γνωστό 1 φορά την εβδομάδα από το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και 1 από το Κέντρο Υγείας Θέρμης.

4 Από την 1η Ιανουαρίου 2019 επίσης θα προσληφθούν θα προσλη φθούν επιπλέον γιατροί και δύο φύλακες στο Κέντρο Υγείας Θέρμης.

5 Περιορίζονται οι εκπαιδευτικές άδειες του Ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας ώστε να εξασφαλιστούν περισσότερες εργάσιμες ημέρες και άρα εξυπηρέτησης των πολιτών

6 Εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για τη δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των 8.500 κατοίκων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Υγείας σήμερα έχει στη διάθεσή του μόλις 18 γιατρούς, 2 Παθολόγους και 16 Γενικής Ιατρικής , οι οποίοι εξυπηρετούν τους 54.000 κατοίκους της Θέρμης καθώς και περισσότερους από 10.000 δημότες από άλλες περιοχές. Ο Δήμος Θέρμης έχει προσλάβει ήδη Γιατρό Γενικής Ιατρικής για τις ανάγκες των ΚΑΠΗ του Δήμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ