Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώνεται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Λιβάδι – 700.000 ευρώ για κτιριακές αναβαθμίσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα έργο που χρόνιζε, γίνεται πραγματικότητα: Εγκρίθηκε η πρόταση του δήμου Θέρμης με θέμα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ», με την οποία πρόκειται να γίνουν έργα ύψους 700.000 ευρώ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κτιριακού αποθέματος στο Λιβάδι.

Τελικός στόχος των έργων είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη του τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής, μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη διαμόρφωση χώρου πολλαπλών χρήσεων, εκθεσιακού χώρου, χώρου γραφείων και ξενώνων.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την εξοικονόμηση ενέργειας στο συγκρότημα, έργα ενεργειακής αναβάθμισης και οικοδομικές εργασίες συντήρησης, λόγω των εκτεταμένων φθορών που υπάρχουν στα κτίρια εξαιτίας της μακρόχρονης εγκατάλειψης .

Να σημειωθεί πως με την ένταξη της συγκεκριμένης πρότασης, εκτός του ΚΠΕ, θα δημιουργηθεί επιπλέον: ένας πολυχώρος, ένας χώρος γραφείων και θα εξασφαλιστεί και η λειτουργία των ξενώνων, η κατασκευή των οποίων είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας του αείμνηστου Στέλιου Πιπινίκα, τότε δημάρχου Βασιλικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ