Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Νέες κλοπές εξοπλισμού της ΔΕΥΑ Θέρμης και του ΔΕΔΔΗΕ προκαλούν διακοπές στην υδροδότηση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέσσερις νέες κλοπές καλωδίων και εξοπλισμού της ΔΕΥΑ Θέρμης και του ΔΕΔΔΗΕ έγιναν σε διάστημα λίγων ημερών, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές στην υδροδότηση σε διάφορες περιοχές του δήμου Θέρμης. Πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο για το οποίο ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος έχει ενημερώσει την Ελληνική Αστυνομία, ζητώντας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του εξοπλισμού της ΔΕΥΑΘ καθώς οι κλοπές αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητα εκατοντάδων πολιτών εξ αιτίας των συνεπακόλουθων διακοπών στην υδροδότηση.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου άγνωστοι αφαίρεσαν καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ, ελάχιστα μέτρα πριν από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΘ στο Πλαγιάρι με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και κατά συνέπεια και η υδροδότηση. Οι καλωδιώσεις αντικαταστάθηκαν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, αλλά ελάχιστες ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 8 του μήνα οι δράστες αφαίρεσαν εκ νέου τα καλώδια από το ίδιο αντλιοστάσιο.

Ανάλογη κλοπή έγινε σε υδρευτική γεώτρηση η οποία βρίσκεται στην περιοχή επέκτασης Θέρμης με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή υδροδότησης. Τέλος, παρόμοιο περιστατικό συνέβη στη Νέα Ραιδεστό, αυτή τη φορά σε αρδευτική γεώτρηση. Ο κ. Παπαδόπουλος είχε εξηγήσει στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ήδη από τις 6 Ιουλίου, ότι ο δήμος Θέρμης αντιμετωπίζει προβλήματα στην υδροδότηση εξ αιτίας αλλεπάλληλων κλοπών εξοπλισμού, τόσο της ΔΕΥΑ Θέρμης, όσο και του ΔΕΔΔΗΕ και ζήτησε την παρέμβαση τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως μόνον μέσα στον Ιούνιο είχαν σημειωθεί 13 κλοπές εξοπλισμού της ΔΕΥΑΘ με αποτέλεσμα να σημειώνονται αλλεπάλληλες διακοπές στην υδροδότηση.

ΔΕΥΑΘ ΚΛΟΠΕΣ 5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ