Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέες διευκολύνσεις για τους οφειλέτες από τη ΔΕΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στη μείωση της προκαταβολής για τη ρύθμιση που αφορά σε 36 δόσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 1.000 ευρώ προς τη ΔΕΗ, από 20% σε 15%, αποφάσισε να προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης προκειμένου να διευκολύνει τους οφειλέτες.

Παράλληλα παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 30 Απριλίου το πρόγραμμα που προβλέπει «πάγωμα» της οφειλής για έναν χρόνο και έκπτωση 10% στους τρέχοντες λογαριασμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους εξοφλούν εμπρόθεσμα.

Αναλυτικότερα, ο κανονισμός ρύθμισης οφειλών που θα ισχύει έως τις 31 Μαΐου για νοικοκυριά, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει ως εξής:

  • Για οφειλή έως 1.000 ευρώ ρύθμιση σε 24 μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή. Η πρώτη δόση θα καταβάλλεται άμεσα.
  • Για οφειλή άνω των 1.000 ευρώ υπάρχουν δύο επιλογές: άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπολοίπου σε 18 μηνιαίες δόσεις, ή άμεση καταβολή του 15% (αντί για 20% που ίσχυε μέχρι σήμερα) της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπολοίπου σε 36 μηνιαίες δόσεις.
  • Για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες θα ισχύει προκαταβολή 10%, ενώ οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με τον μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36. Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτές τις ρυθμίσεις εξαιρούνται οι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και οι Αγροτικοί, για τους οποίους συνεχίζουν να ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Ακόμη, για τους πελάτες που είχαν οφειλή έως 500 ευρώ στις 28 Φεβρουαρίου υπάρχει η δυνατότητα για αναστολή πληρωμής αυτού του ποσού για ένα έτος και χορήγηση έκπτωσης 10% στους τρέχοντες λογαριασμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους εξοφλούν εμπρόθεσμα. Για να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση τηλεφωνικά στο 11770 ή σε οποιοδήποτε κατάστημα ΔΕΗ μέχρι τις 30 Απριλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ