Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Μεταφέρεται στη Θέρμη το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Voria.gr στις 26/2, είναι σοβαρή η προοπτική μετεγκατάστασης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην περιοχή του Ν. Ρυσίου σε έκταση που θα παραχωρήσει ο Δήμος Θέρμης . Όπως αναφέρει ο συντάκτης κ. Νίκος Ηλιάδης.

«Εξαιρετικά πιθανή και μάλιστα, όχι στο πολύ απώτερο μέλλον, φαντάζει η μετεγκατάσταση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε καινούριες, σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε περιοχή του δήμου Θέρμης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr οι σχεδιασμοί επ’ αυτού έχουν προχωρήσει και πολύ σύντομα αναμένονται και οι πρώτες εξελίξεις».

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ Αχιλλέα Ζαπράνη το προηγούμενο διάστημα έγιναν τουλάχιστον δύο συναντήσεις αντιπροσωπείας του πανεπιστημίου με επικεφαλής τον ίδιο, με τον δήμαρχο Θέρμης Θόδωρο Παπαδόπουλο καθώς και αρμόδια στελέχη του δήμου. Σε αυτές διερευνήθηκε η δυνατότητα παραχώρησης έκτασης για τη σταδιακή μετεγκατάσταση του πανεπιστημίου, έπειτα από σχετικό αίτημα το οποίο υπέβαλε το ΠΑΜΑΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκταση έχει βρεθεί, είναι κοντά στην περιοχή του Νέου Ρυσίου και πλησίον του αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας.

«Πρόκειται για μια έκταση αρχικά 15 στρεμμάτων η οποία γειτνιάζει όμως με άλλη, πολύ μεγαλύτερη, συνολικής επιφάνειας περίπου 100 στρεμμάτων όπου μπορεί σταδιακά να αναπτυχθεί το campus του Πανεπιστημίου Μακεδονίας», αναφέρει στη Voria.gr ο κ. Ζαπράνης.

Σύμφωνα με τον πρύτανη στους σχεδιασμούς του ΠΑΜΑΚ είναι, αρχικά, σε αυτή την έκταση των 15 στρεμμάτων να χτιστούν οι πρώτες εγκαταστάσεις, περίπου 2.500 έως 3.000 τ.μ. και στη συνέχεια να γίνει ανάπτυξη των υπολοίπων απαιτούμενων εγκαταστάσεων.»

Σημείωση της ΑΠΟΨΗΣ: Και βέβαια θα ήταν ευχής έργο για την ανάπτυξη της περιοχής μας η λειτουργία ενός πανεπιστημιου. Θα πρέπει όμως να υπενθυμίσουμ ότι το θέμα είχε ανακινηθεί και στο παρελθόν, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να έχει αποτέλεσμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ