Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Μας ευχηθήκατε – Οι ευχές σας έπιασαν! – Φτάσαμε τα 100 τεύχη!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γενάρη του 2001 η κατάσταση του χρηματιστηρίου έχει οριστικά κριθεί με τις μετοχές να χάνουν μέχρι και 97% ( η αξία που έμενε ήταν χαμηλότερη από το κόστος του χαρτιού που τυπώθηκαν) Μπαίνω σε ταξί για να πάω στο κέντρο και ο οδηγός ξεφυσάει και χτυπιέται.- Τι έπαθες, τον ρωτάω. -Έχασα όλες μου τις οικονομίες στο χρηματιστήριο . Δώδεκα εκατομμύρια, τα μάζευα δραχμήδραχμή. -Πώς σου ρθε να παίξεις, η εύλογη απορία μου. -Πήρα μια πελάτισσα και μου είπε εμπιστευτικά «αγόρασε Λαναρά» Και το κανε, ο αθεόφοβος Χωρίς να ξέρει, χωρίς να το ψάξει, χωρίς να διασταυρώσει την πληροφορία.

Θυμήθηκα αυτή την ιστορία τώρα με τον κορωνοϊό, που εμφανίστηκαν θεωρείες και σενάρια συνωμοσίας με αποκλειστικές πληροφορίες του τύπου «μου το είπε ο μπατζανάκης μου που έχει περίπτερο έξω από το ΑΧΕΠΑ», ιός δεν υπάρχει, αλλά κάποιοι κερδίζουν, έτσι γενικά και αόριστα, θέλουν να μας πουλήσουν εμβόλια, θέλουν να μας υποτάξουν με τις μάσκες και το εμβόλιο θα έχει μικροτσίπ για να μας ελέγχουν (λες και το παγκόσμιο σύστημα ζει με το άγχος αν η κυρία Αγλαϊα θα πάει για νύχια αύριο) .Είναι οι ίδιοι συμπολίτες μας που κάποτε «έπαιζαν» χρηματιστήριο βασισμένοι σε «αποκλειστικές» πληροφορίες, αλλά τίποτε δεν διδάχτηκαν και τώρα αμφισβητούν σοβαρούς επιστήμονες και παγκόσμιους οργανισμούς και ακυρώνουν γιατρούς με περγαμηνές επειδή έτσι διάβασαν στο fb, που από μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατάντησε ο δούρειος ίππος της πέμπτης φάλαγγας. Μόνο που τώρα μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για λεφτά, Η ιστορία θα δείξει βέβαια ότι αυτή η αντίληψη που έχει καλλιεργηθεί δεν είναι απλή αφέλεια αλλά εκπορεύεται και υποστηρίζεται από κάποιους που έμαθαν να εκμεταλλεύονται την ημιμάθεια και να δημιουργούν θύματα για να ψαρεύουν σε θολά νερά. Κι αυτό δεν είναι μια ακόμη συνωμοσιολογία, είναι τραγικό γεγονός που δεν συμβαίνει πρώτη φορά στη χώρα.

Πίσω στα δικά μας τώρα. Μ΄αυτό το τεύχος η ΑΠΟΨΗ συμπληρώνει 100 τεύχη. Συμβολικός ο αριθμός, αλλά δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς. Απλά προσπαθήσαμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, να προσφέρουμε δηλαδή αντικειμενική πληροφόρηση στους συνδημότες μας. Με δυσκολίες βέβαια, αφού όταν ξεκινήσαμε μιλούσαμε για ποιότητα ζωής και τώρα μιλάμε για επιβίωση. Αισθανόμαστε όμως μια μικρή περηφάνια γιατί τα καταφέραμε με αξιοπρέπεια. Αντίθετα, αρνηθήκαμε προτάσεις για «συνεργασίες» και περίεργες διαφημίσεις και δεν μετανιώνουμε καθόλου γι αυτό. Μας δίνει δύναμη η εμπιστοσύνη σας. Το ότι μας διαβάζετε, μας ψάχνετε όταν καθυστερούμε να βγούμε, βασίζεστε σε μας για την διαφήμισή σας και μας στηρίζετε με τα καλά σας λόγια. Έτσι, ανάμεσα σε μνημόνια, οικονομικές κρίσεις και πανδημίες, φτάσαμε αισίως τα 100 τεύχη Σας ευχαριστούμε όλους. Και έτσι θα συνεχίσουμε

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και τα αποτελέσματα των εισαγωγικών, ευχόμαστε σε όλους, μαθητές, παλιούς και νέους φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καλή υγεία και πολλή δύναμη. Τα δύσκολα είναι για να τα ξεπερνάμε!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ