Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Μαρία Τζιουβάκα: Θέλουμε να αναδειχθούμε σε μία από τις καλύτερες Κοινότητες του Δήμου μας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Μαρία Τζιόλα- Τσιουβάκα είναι μητέρα τριών παιδιών. Ασχολείται με τα κοινά πολλά χρόνια. Είναι ενεργός μέλος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Παρασκευής τα τελευταία 14 χρόνια. Διανύει την τρίτη της θητεία στη θέση της Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής.


Ποιος ήταν ο λόγος που ασχοληθήκατε με την τοπική αυτοδιοίκηση;
Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά και να βάλω υποψηφιότητα στην Τοπική αυτοδιοίκηση κατά κύριο λόγο γιατί εδω γεννήθηκα, μεγάλωσα και είναι ο τόπος που αγαπώ. Δεδομένου ότι έχω άπλετο ελεύθερο χρόνο στην διάθεση μου θέλησα να προσπαθήσω να συνδράμω στην ανάπτυξη της τοπικής Κοινότητας , να βοηθήσω στην επιτευχθεί το καλύτερο για το χωριό μου και να είμαι ανοιχτή σε διάλογο με τους συντοπίτες μου ώστε να μπορω να επιλύω τυχόν προβλήματα τους.
Είστε μια από τις ελάχιστες γυναίκες σε μια ανδροκρατούμενη διοίκηση όπως αυτή του Δήμου Θέρμης Πώς σας αντιμετωπίζουν ο συνάδελφοί σας;
Η απουσία μελών γυναικών στην διοίκηση είναι εμφανής. Παρόλα ταύτα από τους συναδέλφους εισπράττω ισότητα και δεν διακρίνω κανέναν διαχωρισμό ως αναφορά το φύλο. Όποτε έχω χρειαστεί την βοήθεια τους μου την παρέχουν απλόχερα. Τέλος, πιστεύω ότι σε πολλούς τομείς οι γυναίκες είναι πιο αποτελεσματικές.
Είναι πιο εύκολος ή πιο δύσκολος ο ρόλος μιας γυναίκας ως Προέδρου;
Η θέση του Προέδρου είναι ανεξαρτήτως φύλου μια θέση απαιτητική και δύσκολη, δεν είναι υψίστης σημασίας αν βρίσκεται σε αυτή άνδρας ή γυναίκα. Αυτό που χρειάζεται είναι αποφασιστικότητα, όρεξη για δουλειά, αγάπη για τον τόπο μας και δυναμισμό. Κάτι που έχω δείξει ότι το διαθέτω σε μέγιστο βαθμό.
Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα της Αγ. Παρασκευής; Ποια από τα προβλήματα της Αγ. Παρασκευή επιλύσατε στη διάρκεια της θητείας σας;
Τα κυριότερα προβλήματα που υπήρχαν, έχουν δρομολογηθεί και υλοποιηθεί κατά την διάρκεια της θητείας μου. Ένα από αυτά είναι η αποχέτευση. Τα εσωτερικά δίκτυα της οποίας έχουν τελειώσει και δρομολογείται η κατασκευή του αποδέκτη βιολογικού καθαρισμού ο οποίος θα συλλέγει τα λύματα. Επίσης, έχει χωροθετηθεί η δημιουργία παιδικής χαράς. Καθημερινά βρίσκομαι επί ποδός σε άγαστη συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας, νερού και βλαβών. Επιπρόσθετα μετά την τελευταία νεροποντή η Αγία Παρασκευή κυρήχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον συγκεκριμένο λόγο σε συνεργασία με την υπηρεσία της Περιφέρειας και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας υλοποιείται ένα χρόνιο πρόβλημα, ο καθαρισμός των ρεμάτων. Κατά την διάρκεια της θητείας μου καταφέραμε να επεκτείνουμε τον χώρο του ΚΑΠΗ γιατί είμαστε δίπλα στην τρίτη ηλικία. Στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής μεριμνήσαμε να μην δυστυχήσει κάνεις στην περίοδο της κρίσης. Έχουμε αναβαθμίσει τις τοπικές εκδηλώσεις όπως η γιορτή Σπανακιού και την Ιερά πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής. Βρίσκομαι καθημερινά κάτι το οποίο είναι δύσκολο πράγμα δίπλα στον συμπολίτη μου.
Πόσο επηρέασε ο κορωναϊός την ζωή στην Αγ Παρασκευή; Τι μέτρα προστασίας πήρατε ως τοπική αρχή;Η τοπική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Δήμο μας πήρε όλα τα προληπτικά μέτρα για τον κορονοιο όπως απολύμανση του ΚΑΠΗ, των Σχολείων μας και του οικήματος της Κοινότητας ώστε να αποτρέψουμε τυχόν κρούσματα.
Πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος του Προέδρου ενός Τοπιού Συμβουλίου, τόσο στις καθημερινές λειτουργίες όσο και στα μεγάλα έργα που αφορούν μια τοπική κοινότητα;
Είναι αδιαμφισβήτητα ο πλέον καθοριστικός ρόλος στο Τοπικό Συμβούλιο όσο αφορά καθημερινές λειτουργίες όσο και στα μεγάλα έργα που αφορούν το χώριο μας διότι για την διεκπεραίωση των παραπάνω η επιτήρηση, η παρουσία και η επίλυση των τυχόν προβλημάτων είναι αναγκαία.
Τι όραμα έχετε για το μέλλον της Αγ.Παρασκευής;
Όραμα μας να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της Κοινότητας μας όσο μπορούμε. Με την δραστηριότητα μας θέλουμε να αναδειχθούμε σε μια από τις καλύτερες Κοινότητες του Δήμου μας.
Ποια τα προσωπικά σας σχέδια για τη συμ- μετοχή σας στα κοινά; Θα συνεχίσετε από την ίδια θέση ή θα επιδιώξετε άλλο ρόλο;
Με ενδιαφέρει η προσφορά μου και συμμετοχή μου στην τοπική κοινωνία. Από οποιαδήποτε θέση δεν θα πάψω να ενδιαφέρομαι για το καλύτερο του τόπου μου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ