Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Mακεδονία: Ιστορία 2500 χρόνων – Προπαγάνδα μισού αιώνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Στις 20 Ιανουαρίου 2019 δημιουργήθηκε μια πρωτόγνωρη συγκέντρωση για την περίοδο της μεταπολίτευσης. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι όλων των πολιτικών πεποιθήσεων ενώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος απαιτώντας να μην προχωρήσουν οι εθνικές παραχωρήσεις εις βάρος της Ελλάδος όπως ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών. Βροντοφώναξαν με τη δύναμη της ψυχής τους το αυτονόητο: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.


Ήθελαν να ακουστούν στο ελληνικό Κοινοβούλιο ώστε να παρθούν οι σωστές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της Ελλάδος και απηύθυναν έκκληση προς όλους τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το έγκλημα σε βάρος της χώρας. Τους υπενθύμισαν την απόφαση των πολιτικών αρχηγών ιστορικού διαμετρήματος για τη χώρα Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Μαρίας Δαμανάκη, οι οποίοι τον Απρίλιο του 1992 έθεσαν όρο ότι στο όνομα του κράτους των Σκοπίων δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία” με κανένα γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό.


Βλέποντας τη λαοθάλασσα να πλημμυρίζει το κέντρο της Αθήνας η λύση για την ελληνική κυβέρνηση ήταν μία και αλάθανστη· ληγμένα χημικά πάνω στο πλήθος από αστυνομικές δυνάμεις. Παρότι αυτού του τύπου τα χημικά έχουν απαγορευτεί από διεθνείς συμβάσεις οι δυνάμεις των ΜΑΤ τα έριχναν αδιακρίτως πάνω στα γυναικόπαιδα. Δημιουργήθηκε πανικός και η κατάσταση ήταν αφόρητη. Δυστυχώς λίγες μέρες αργότερα η κυβέρνηση αγνόησε τους
κινδύνους και τον ελληνικό λαό και χωρίς καμιά λογική αποφάσισε να προχωρήσει με κάθε κόστος σε μια αναίτια υποχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Μας επιβάλλανε μια συμφωνία που μόνο δεινά επιφυλάσσει για τη χώρα μας αλλά και για τα Βαλκάνια γενικότερα.


Αυτονόητο φυσικά είναι ότι πρέπει να στηρίξουμε την ειρηνική συνύπαρξη με τη γείτονα χώρα. Η ύπαρξη προβοκατόρικων ενεργειών μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις με οδυνηρές συνέπειες για την περιοχή μας. Από την άλλη πλευρά όμως τα Σκόπια διεκδικούν την ιστορική μας κληρονομιά και δεν σταματούν επισήμως να μιλάνε για “Μακεδονικό έθνος”, “Μακεδονική γλώσσα” και “Μακεδονική ταυτότητα” ξεφτιλίζοντας συνεχώς τους δικούς μας πολιτικούς. Εκφράζουν με κάθε τρόπο αλυτρωτικές τάσεις και διεκδικούν την ιστορική μας ταυτότητα δίνοντας “παραχωρήσεις” που θα μπορούσαν να
προέρχονται από λαό ηλιθίων και γονατισμενών. Τα Σκόπια με όχημα το όνομα “Μακεδονία” και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης “Μακεδονίας του Αιγαίου”. Δυστυχώς ότι κατακτήσαμε με θυσίες και αίμα των προγόνων μας τα χάνουμε με το μελάνι παραχαράζοντας την ιστορία και προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά για το έθνος μας. Τα σπουδαία ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης σε όλο τον μακεδονικό ελληνικό χώρο προσυπογράφουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.


Η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανέναν εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό κατά το δοκούν. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας με “αγορασμένους” βουλευτές δεν έχει το δικαίωμα να πάρει σοβαρές αποφάσες για το μέλλον της χώρας. Είναι η περίοδος που οι διοικούντες πλουτίζουν με την υπογραφή τους ποδοπατώντας την ιστορία του τόπου μας. Διαπράττεται ασέλγεια στον τόπο μας αναδεικνύοντας το αίσθημα της υποτακτικότητας. Δυστυχώς δεν είχαν το πολιτικό ανάστημα να υπερασπιστούν το αυτονήτο. Είμαστε Έλληνες Μακεδόνες εδώ και 2.500 χρόνια κ αυτό δεν θα αλλάξει με καμία προπαγάνδα και καμία συμφωνία! Η μόνη συνετή απόφαση είναι η κρίση του ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ με τη διενέργια Δημοψηφίσματος. Δυστυχώς δεν βρέθηκαν ούτε οι 120 βουλευτές να ζητήσουν αίτημα διενέργειας δημοψηφίσματος για ένα εθνικό θέμα που αφορά το μέλλον της χώρας.

Ας ευχηθούμε η Συμφωνία των Πρεσπών να μην ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και οι γειτονικές μας χώρες επιδιώξουν την απόκτηση ελληνικής ιστορίας με τη σύναψη παρόμοιων συμφωνιών. Το παρόν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για την Μακεδονία έδωσαν κάτοικοι των Βασιλικών και της γύρω περιοχής. Για τη μετάβαση των κατοίκων στην πλατεία Συντάγματος ευχαριστούμε τους: Σωματείο ακτημόνων καλλιεργητών Βασιλικών, Πρατήριο καυσίμων Δούμπλιου (ΕΛΙΝ), Εργοστάσιο ζωοτροφών Σαλαγκούδη, Αρτοποιείο Καραμανώλη (ΑΛΘΑΙΑ), Αρτοποιείο Σαράντου, Ζαχαροπλαστείο Κούσα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ