Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Kids save lives-Τα παιδιά σώζουν ζωές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός KIDS SAVE LIVES εκπαιδεύει κυρίως παιδιά και εκπαιδευτικούς στις Πρώτες Βοήθειες, από το 2010. Το 2016, το μάθημα Πρώτων Βοηθειών έλαβε επίσημη έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για υλοποίηση στα ελληνικά σχολεία, με αποτέλεσμα ο οργανισμός, σε συνεργασία με τη Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ), να έχει εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 70.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το 2018, ο επιστημονικά υπεύθυνος και Πρόεδρος του οργανισμού Αναστάσης Στεφανάκης έλαβε το βραβείο Peter Busket, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, ενω το 2019 κατατέθηκε πρόταση Σχεδίου Νόμου στην Υπουργό Παιδείας για την θεσμοθέτηση του μαθήματος Α’ Βοηθειών και την εισαγωγή του στο ωρολόγιο πρόγραμμα των ελληνικών σχολείων.


Εκτός από την εκπαίδευση των σχολείων, στις δράσεις του KIDS SAVE LIVES περιλαμβάνεται η εκπαίδευση κοινοτήτων στις Πρώτες Βοήθειες, η καταγραφή των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών της χώρας [ https://kidssavelives.gr/map-wide/ ] και η οργάνωση της κοινότητας με ανανήπτες και απινιδωτή ( πρόγραμμα “ΝΟ.ΝΟ.GO – COMMUNITY SAVE LIVES”), ενώ, σε συνεργασία με την ΕΕΕΠΦ, ο οργανισμός διοργανώνει πιστοποιημένα σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με Χρήση Απινιδωτή (BLS/AED), τόσο για ανανήπτες, όσο και για εθελοντές εκπαιδευτές. Τον Αύγουστο του 2020, από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+, δόθηκε έγκριση για χρηματοδότηση το έργου «Learning Initiative For Elementary school Fun Oriented Resuscitation Coaching Europewide» (L.I.F.E.F.O.R.C.E.), που έχει ως στόχο την προεκπαίδευση παιδιών ηλικίας 6-10 ετών, στις πρώτες βοήθειες καθώς και την ευαισθητοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών για ένταξη του μαθήματος Πρώτων Βοηθειών, ως υποχρεωτικό, σε όλα τα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

IMG 0683
IMG 0699


COVID-19 & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Την περίοδο του covid-19 παρόλα τα προβλήματα, έγινε μία έκρηξη δημιουργικότητας με την χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.
• Δεκάδες δωρεάν μαθήματα Πρωτων Βοηθειών υλοποιήθηκαν σε σχολεία και κοινότητες, με την σύγχρονη διδασκαλία από απόσταση [Webinars, για συμμετοχή επικοινωνήστε εδώ: info@kidssavelives.gr].


• Δημιουργήθηκε κανάλι στο YouTube με αποτέλεσμα να υλοποιηθεί μια σειρά εκπαιδευτικών videos και vlogs που στόχο έχουν να βάλουν τις Πρώτες Βοήθειες στα Ελληνικά σπίτια.


• Νέοι διαγωνισμοί ξεκινησαν με την χρήση του VR CPR – συσκευών εικονικής πραγματικότητας που δώρισε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο – με σκοπό να ξεκινήσουν αποστολές σε πολλά μέρη της Χώρας για την ασφαλή [με την χρήση ΜΑΠ] και διασκεδαστική εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων.


• Νέο Application σύντομα θα κάνει την εμφάνιση του, που στόχο έχει να ενώσει όλα τα προγράμματα του ανθρωπιστικού οργανισμού και να δώσει μια μεγάλη στήριξη στους ανανήπτες όταν βρίσκονται μπροστά σε μία επείγουσας κατάσταση για την ζωή ενός συνανθρώπου μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ