Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η νεολαία στην πρώτη γραμμή του αγώνα – Μια σημαντική έκθεση φωτογραφίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων με θέμα «Η νεολαία στην πρώτη γραμμή των αγώνων: ο Νοέμβρης 1973 και τα άλλα Πολυτεχνεία» την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης και τη Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ, και λειτούργησε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πινακοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης από τις 15 έως τις 21 Νοεμβρίου 2018.

Η έκθεση περιλάμβανε φωτογραφικό υλικό και ιστορικά τεκμήρια από τους αγώνες των νέων στην Ελλάδα την περίοδο της δικτατορίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, αγωνιστές της δημοκρατίας, μέλη του ΣΦΕΑ, υποδέχθηκαν και ξενάγησαν τους μαθητές των σχολείων και κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη.

Στα εγκαίνια, άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων εκείνη την εποχή κατέθεσαν τη δική τους εμπειρία και περιέγραψαν το γενικότερο κλίμα και την αντίσταση στα χρόνια της χούντας. Μίλησαν ο Δανιήλ Σπαρτιάτης για την αντίσταση των φοιτητών στα Ιωάννινα, ενώ ο Γιώργος Μπακιρτζής που φαίνεται στη φωτογραφία συντόνισε και μίλησε για το Ηράκλειο της Κρήτης. Ο δήμαρχος χαιρέτησε την πρωτοβουλία του ΣΦΕΑ, δήλωσε ότι ο δήμος Θέρμης είναι πάντα κοντά σε τοσο αξιόλογες δράσεις και τόνισε ότι είναι ιδαίτερα σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε, όλοι σήμερα, και ιδαίτερα οι νέοι, τη σημασία της εξέγερσης και τους αγώνες της νεολαίας του 1973.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ