Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης: ο δικός μας Ολυμπιονίκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια σημαντική προσωπικότητα από τον χώρο του αθλητισμού ζει και κατοικεί στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στην Σουρωτή. Ο Παραολυμπιονίκης Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις και συνεχίζει.

FB IMG 1473735469603

Το 2001 ξεκίνησε την αθλητική του πορεία στο άθλημα της Άρσης Βαρών σε Πάγκο και τον επόμενο κιόλας χρόνο εντάχθηκε στην Εθνική Ομάδα Ελλάδος, μέλος της οποίας είναι μέχρι και σήμερα.

Όλα αυτά τα χρόνια εκπροσωπεί επάξια τη χώρα μας σε παγκόσμιες και εθνικές διοργανώσεις, επιζητώντας όχι μόνο τις αγωνιστικές και αθλητικές διακρίσεις που κατά καιρούς έχει κατακτήσει, αλλά κυρίως την ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας, όπως αυτά μπορούν να επιτευχθούν από το φαινομενικά χαμηλό αλλά ουσιαστικά υψηλό και κυρίως απαιτητικό ύψος ενός αναπηρικού αμαξιδίου.

Επειδή γνώρισε τα οφέλη του αθλητισμού από μικρό παιδί, έχει βάλει μέσα στους πρωταρχικούς στόχους της ενήλικης ζωής του να μεταφέρει την αγάπη για τον αθλητισμό και τα διδάγματά του, όχι μόνο στα δικά του παιδιά, αλλά και σε όσα περισσότερα παιδιά, μικρά και μεγάλα, μπορεί. Μέσο επίτευξης του στόχου αυτού αποτελεί το αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ “Μέγας Αλέξανδρος 1994”, στο οποίο είναι ενεργό μέλος από την ίδρυσή του και πλέον τελεί υπεύθυνος της Άρσης Βαρών σε Πάγκο.

Μόνιμος στόχος του αποτελούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, εν προκειμένω οι Παραολυμπιακοί του 2020. Για να φτάσει όμως μέχρι εκεί πρέπει να βγεί αλώβητος και ισχυρότερος μέσα από την επαγγελματική προετοιμασία που είναι απαραίτητη για κάθε αθλητή με παρόμοιες βλέψεις αλλά και μέσα από τις επόμενες Παγκόσμιες Διοργανώσεις.

Από το 2001 μέχρι και σήμερα, ο Μωϋσιάδης έχει κατακτήσει πολλές φορές την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε Πάγκο αλλά και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχει πάρει σημαντικές θέσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και σε Διεθνείς Οργανώσεις και Meetings. Έχει γίνει 4 φορές Ολυμπιονίκης καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας, την 5η θέση στην 13η Παραολυμπιάδα του Πεκίνου και την 14η Παραολυμπιάδα του Λονδίνου και την 8η θέση στην 15η Παραολυμπιάδα του Ρίο, καθώς και πολλές άλλες διακρίσεις. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ