Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και τρίτο απινιδωτή απέκτησε η Κοινότητα Καρδίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με έναν τρίτο απινιδωτή ενισχύθηκε η Κοινότητα Καρδίας του Δήμου Θέρμης μετά την ευγενική προσφορά – δωρεά της Μακεδονικής Διακονίας San Francisco και ενέργειες κατοίκων.
Ο απινιδωτής είναι σχεδιασμένος για μια γρήγορη και εύκολη αντιμετώπιση κοιλιακών μαρμαρυγών (VF) και κοιλιακών ταχυκαρδιών (VT). Όπως είναι γνωστό, νομικά η τοποθέτηση ενός απινιδωτή είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους που πληρούν ορισμένα κριτήρια (ΦΕΚ 219/τΒ/22.2.2007).

Ο Πρόεδρος κ. Ιωακείμ Τρικαλιάρης δήλωσε σχετικά:
”Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο απινιδωτής τοποθετήθηκε στο γραφείο του Συλλόγου Δράσεων κατοίκων Καρδίας το οποίο βρίσκεται πίσω από την Κοινότητά μας στις θυρίδες του χωριού μας. Υπενθυμίζεται ότι δύο ακόμη απινιδωτές έχουν τοποθετηθεί παλαιότερα, στην Πολιτική Προστασία Μίκρας και στα γραφεία του ΑΟ. Καρδίας. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση ανάγκης είναι στη διάθεση όλων τα ονόματα και τα τηλέφωνα των ατόμων – εθελοντών που γνωρίζουν τη χρήση τους”.

Ο κ. Τρικαλιάρης καλεί τέλος όποιον κάτοικο γνωρίζει τη χρήση του απινιδωτή και επιθυμεί να συμμετέχει στην ομάδα των εθελοντών να δηλώσει συμμετοχή. Η εκπαίδευση και άλλων κατοίκων θα πραγματοποιηθεί και σε δεύτερη φάση και θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ