Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εξωραϊσμού του αστικού πρασίνου στις Κοινότητες του Δήμου Θέρμης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση από τη διεύθυνση Πρασίνου οι συντονισμένες καλλωπιστικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου σε κοινότητες του δήμου Θέρμης. Το τελευταίο διάστημα δίνεται προτεραιότητα στον καθαρισμό και τον καλλωπισμό σε πάρκα, αλσύλλια και χώρους πρασίνου στις κοινότητες Θέρμης, Τριλόφου, Ταγαράδων, Αγίας Παρασκευής, Πλαγιαρίου, Νέας Ραιδεστού και Λακκιάς.

Ειδικότερα:

  • Στη Θέρμη πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση του συστήματος ποτίσματος κατά μήκος όλου του πεζόδρομου και τοποθετήθηκε νέο γκαζόν στην πλατεία Παραμάνα.
  • Στο Πλαγιάρι, τη Νέα Ραιδεστό, τους Ταγαράδες τον Τρίλοφο, την Αγία Παρασκευή και τη Λακκιά ολοκληρώθηκαν εργασίες καθαρισμού και κλαδέματος δένδρων σε δημοτικά σχολεία, όπου κόπηκαν γερασμένα και ξερά δένδρα, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε αλσύλλια. Παράλληλα, εκτελέστηκαν εργασίες αποκατάστασης φθορών, επισκευές, συντηρήσεις και χρωματισμός όπου απαιτούνταν.
  • Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στους αύλειους χώρους πέριξ των Ιερών Ναών Αγίου Δημητρίου στο Πλαγιάρι και τη Λακκιά, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τον εορτασμό την προσεχή Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Ανάλογες παρεμβάσεις προγραμματίζεται να γίνουν και σε άλλα πάρκα και χώρους πρασίνου, καθιστώντας τα περισσότερο λειτουργικά και προσβάσιμα σε παιδιά και οικογένειες.

“Το πράσινο του Δήμου μας είναι κοινωνικό αγαθό και ας μην ξεχνάμε πως η προστασία του αποτελεί υποχρέωση όλων μας. Η Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζοντας το προγραμματισμό της προχωρά σε διαρκείς παρεμβάσεις, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους κοινόχρηστους χώρους και αναβαθμίζοντας υφιστάμενους χώρους αναψυχής και πρασίνου σε κάθε κοινότητα”, επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Στέλιος Γκιζάρης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ