Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Επιστολή Διαμαρτυρίας από το Δ.Σ. του ΕΣΠΕΡΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο ΕΣΠΕΡΟΣ ΘΕΡΜΗΣ στην τρίτη χρονιά λειτουργίας του κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν με τις πολύ καλές εμφανίσεις του Γυναικείου τμήματος που σαν νεοφώτιστη ομάδα στην Α τοπική κατηγορία έδωσε πολύ θετικά δείγματα και κατέλαβε την 5η θέση του πρωταθλήματος. Μία θέση μακριά από την τετράδα που οδηγεί στα play off για άνοδο κατηγορίας.

Επίσης, φέτος για πρώτη φορά συμμετείχε στο πρωτάθλημα παγκορασίδων εκτός συναγωνισμού, με τις μικρές αθλήτριες του Συλλόγου πραγματικά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να κερδίζουν εκτός από αγώνες αλλά και τις εντυπώσεις από τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις καθώς αγωνίζονται για πρώτη φορά.

Σ’ αυτά τα τρία χρόνια δυστυχώς για προσωπικούς του λόγους για τους οποίους δεν μας ενημέρωσε ποτέ, ο Δήμαρχος Θέρμης κος Θεόδωρος Παπαδόπουλος ουδέποτε μας έδωσε ούτε μία προπονητική ώρα στα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου που διαχειρίζεται εκείνος και ανήκουν σε όλους του Δημότες. Μας είπε κάποια στιγμή ότι δεν υπάρχουν ώρες και δε γίνεται να δημιουργούνται νέοι Σύλλογοι. Όταν όμως του δώσαμε φωτοτυπίες του εβδομαδιαίου προγράμματος των γυμναστηρίων με κενές ώρες μας το επέστρεψε χωρίς καν να το κοιτάξει και μας απάντησε δεν υπάρχουν ώρες. Κανένα τμήμα του Συλλόγου μας δεν μπορεί, με προσωπική του απόφαση και χωρίς ουσιαστική απάντηση στα αλλεπάλληλα έγγραφα αιτήματά μας, να προπονείται στα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου. Η μόνη ώρα που μπαίνουμε στο κλειστό γυμναστήριο της Θέρμης είναι στον εντός έδρας αγώνα του Τμήματος Γυναικών που στην ουσία είναι σαν να είναι εκτός έδρας. Και είναι τέτοιο το μένος του Δημάρχου προς τον σύλλογό μας που κάθε φορά που είναι να παίξουν τα κορίτσια μας κλείνουν τα καλοριφέρ οι φύλακες και όταν τους ρωτάμε γιατί δεν έχει θέρμανση μας λένε ότι τελείωσε το πετρέλαιο ακόμη και αν πριν και μετά από εμάς έχει αγώνες και τότε ως δια μαγείας έχει πετρέλαιο. Ακόμη και τον Δεκέμβριο την ημέρα που είχε την πιο μεγάλη πτώση θερμοκρασίας που είχε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο Δήμαρχος κος Παπαδόπουλος άφησε νεαρές κοπέλες να αγωνιστούν μεσ’ την παγωνιά με κίνδυνο όχι μόνο απλώς ενός κρυολογήματος, αλλά ακόμη χειρότερα ενός σοβαρού τραυματισμού. Και όχι μόνο των αθλητριών του συλλόγου μας αλλά και του συλλόγου που φιλοξενήσαμε, στον οποίο βέβαια δώσαμε τις χειρότερες εντυπώσεις για την οργάνωση του Δήμου Θέρμης.

Τα παιδιά του Συλλόγου μας δεν ανήκουν σε αυτόν τον Δήμο; Δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά που χρησιμοποιούν τα Δημοτικά Γυμναστήρια; Εμείς δεν είμαστε Δημότες του Δήμου Θέρμης; Πρέπει να μετοικήσουμε σε άλλο Δήμο για να λειτουργήσουμε τον Σύλλογό μας; Δεν πρέπει να δημιουργούνται νέοι Σύλλογοι; Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να το απαγορεύει; Δικαιούνται ώρες στα Δημοτικά Γυμναστήρια μόνο ομάδες που είναι «πολύ κοντά» στον Δήμαρχο; Και μάλιστα όχι μόνο έχουν ώρες προπονήσεων αλλά έχουν και δικό τους γραφείο μέσα στο κλειστό γυμναστήριο με πινακίδα έξω από την πόρτα σαν να τους ανήκει ; Ομοίως και σε κλειστό σχολικό γυμναστήριο της Θέρμης υπάρχει πινακίδα ιδιωτικού συλλόγου ότι είναι γυμναστήριο συλλόγου;

Εμείς κύριες Δήμαρχε δεν πληρώνουμε φόρους για την ύπαρξη και συντήρηση αυτών των γυμναστηρίων γιατί μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι λίγοι και εκλεκτοί σας και όχι οι Δημότες όλου του Δήμου; Μήπως τα είχατε βολικά μοιράσει σ’ αυτούς που σας φέρνουν ψήφους και όποια καινούργια ομάδα δημιουργείται και δεν ξέρετε αν μπορείτε να την ελέγξετε την οδηγείτε στον αφανισμό προκειμένου να μην κακοκαρδίσετε τους συλλόγους που είναι «τόσο κοντά σας»;

Ο Σύλλογός μας λοιπόν, παρόλα τα εμπόδια προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια μέσω των ανθρώπων που γαλουχήθηκαν με τα αθλητικά ιδεώδη, να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του και την αγάπη του για τον αθλητισμό και κυρίως στο Volley. Ευχαριστούμε τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και θα συνεχίσουμε πιστοί στις αξίες μας να προσπαθούμε να προάγουμε τον αθλητισμό και το ήθος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ