Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Εκπαιδευτικοί και γονείς έφτιαξαν την αυλή του 2ου Νηπιαγωγείου στο Πλαγιάρι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους, υλοποίησαν μαζί εκπαιδευτικοί και γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου στο Πλαγιάρι. Γονείς και εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου, προχώρησαν το Σάββατο 13 Μαΐου σε μία εθελοντική δράση, που κυριολεκτικά μεταμόρφωσε τον εξωτερικό χώρο του σχολείου. Οι εθελοντές γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς φόρεσαν ρούχα εργασίας και το χαμόγελο τους, πήραν μαζί τους ένα ζευγάρι γάντια, χρώματα αλλά και την καλή τους διάθεση και ενώνοντας τις δυνάμεις τους, συγκεντρώθηκαν για να ξύσουν, να στοκάρουν, να βάψουν και να διαμορφώσουν ευχάριστα τον περιβάλλοντα χώρο του Νηπιαγωγείου με πολλά χρώματα και παιχνίδια.

Με στόχο να μετατρέψουν την όψη του σχολείου σε χώρο καθαρό και ευχάριστο για τα παιδιά, δημιούργησαν επιδαπέδια παιχνίδια στα πλακάκια της αυλής του Νηπιαγωγείου, επιδιόρθωσαν το σπιτάκι, κατασκεύασαν από παλέτες παγκάκια και παρτέρια και τα έβαψαν και χρησιμοποιώντας ελαστικά αυτοκινήτου έφτιαξαν γλάστρες όπου φύτεψαν λουλούδια γύρω από το πλατάνι, αλλά και σε όλες τις γωνιές της αυλής. Παράλληλα έκοψαν τα ξερά δέντρα, δημιούργησαν παιχνίδια δαπέδου με αριθμούς όπως φιδάκι και κουτσό και κρέμασαν βαμμένα ελαστικά στους τοίχους για να γίνουν γλάστρες.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ο Σύλλογος Διδασκόντων έθεσε ως πρωταρχικό στόχο, τη διαμόρφωση της αυλής του Νηπιαγωγείου, ώστε να βελτιωθεί αισθητικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά και να μετατραπεί σε ελκυστικό μέσο αγωγής (διδασκαλίας, μάθησης, ψυχαγωγίας) και πάντα με περιβαλλοντική συνείδηση. Έτσι, γονείς και εκπαιδευτικοί, οργανωθήκαμε στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας για να την ομορφύνουμε και να δημιουργήσουμε έναν ευχάριστο χώρο με αισθητική και με ερεθίσματα για παιχνίδι.
-Σοφία Μαγλαρίδου, Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Πλαγιαρίου

Την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και των γονέων στήριξαν έμπρακτα τόσο Ο Δήμος Θέρμης που προμήθευσε λουλούδια, φυτόχωμα και χρώματα, όσο και οι επαγγελματίες της περιοχής που προσέφεραν ελαστικά,κορμούς και παλέτες στο σχολείο.

Οι παρεμβάσεις του 2ου Νηπιαγωγείου Πλαγιαρίου αποτελούν μία παραδειγματική εθελοντική εργασία, μία σημαντική πρωτοβουλία για κάτι φαινομενικά απλό αλλά τόσο ουσιαστικό, με σκοπό την αλλαγή της διάθεσης των μικρών μαθητών όταν προαυλίζονται, παίζουν ή κάνουν γυμναστική. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μήνυμα προς όλους, πως με συνεργασία και εθελοντικές ενέργειες όλοι μαζί μπορούμε να κατορθώσουμε σπουδαία πράγματα, παρά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Η ισχύς εν τη ενώση λοιπόν για το 2ο Νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου που πέρασε ισχυρά μηνύματα στα μικρά παιδιά, όπως αυτό του “σπόρου” του εθελοντισμού, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μίας μελλοντικής νοοτροπίας συλλογικής ευθύνης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ