Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Εκπαιδευτική δραστηριότητα για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MED

ΝΙΚΗ ΤΡΙΧΩΝΑ
Νηπιαγωγός- Ειδ.Παιδαγωγός,
Υπεύθυνη προγράμματος Λόγου Παιδεία

Η νέα αυτή εκπαιδευτική δραστηριότητα με εργαλεία το θεατρικό παιχνίδι και το παραμύθι ενίοτε, θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τις γνώσεις τους, τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητά τους, την αλληλεπίδραση μεταξύ τους, την ομαδικότητα, τον προφορικό τους λόγο αλλά και την έκφραση των συναισθημάτων τους. Με αφορμή κάθε φορά τις εποχιακές γιορτές, τα έθιμα του τόπου μας αλλά και από άλλα μέρη της γης και τις παγκόσμιες ημέρες, θα ετοιμάζεται ένα ξεχωριστό πρόγραμμα κάθε μήνα όπου τα παιδιά ουσιαστικά μέσα από παιχνίδι, αυτοσχεδιασμό, χορό, κατασκευές, χειροτεχνίες, μουσική θα έρχονται σε επαφή με διαφορετικά θέματα.

Η σύνδεση των παραμυθιών με το θεατρικό παιχνίδι θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να διαχειριστούν μια ιστορία που άκουσαν αλλά και να τη βιώσουν ατομικά και ομαδικά μέσα από διαφορετικούς τρόπους. Αυτό θα γίνεται μέσα από εικαστικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, μέσα από το θέατρο δραματοποιώντας ή αυτοσχεδιάζοντας τις σκηνές που τους έκαναν εντύπωση, αλλά και μέσα από τη μουσική, αναπαράγοντας στιγμές του παραμυθιού με μικρά μουσικά όργανα, ή χορεύοντας ελεύθερα μέσα στο χώρο με οδηγό τα συναισθήματά τους.

Κάθε ένα από αυτά, τόσο το παραμύθι όσο και το θεατρικό παιχνίδι αποτελούν δυο σημαντικά εργαλεία επικοινωνίας, έκφρασης συναισθημάτων, δημιουργικότητας και αλληλεπίδρασης που στόχο έχουν να οδηγήσουν τα παιδιά στο παιχνίδι, στον πειραματισμό, στην ψυχαγωγία, στην περιπέτεια και στην ανακάλυψη του «εγώ» τους. Ελάτε να γνωριστούμε και να δημιουργήσουμε μια ομάδα παιδιών κοντινής ηλικίας όπου κάθε βδομάδα θα συναντιόμαστε και θα παίζουμε δουλεύοντας το θέμα μας. Η πρώτη μας συνάντηση, που θα είναι και συνάντηση γνωριμίας θα σχετίζεται με τι άλλο; Φυσικά με το καρναβάλι, τη μεταμφίεση και τις Απόκριες. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ