Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Eκδηλώσεις πολιτισμού στο Λιβάδι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η σύγχρονη φωτογραφική τέχνη συνάντησε την παράδοση μέσα από τις ποικίλες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν το τετραήμερο από την Τετάρτη 19 έως την Κυριακή 23 Ιουνίου στο Λιβάδι του δήμου Θέρμης. Πρόκειται για την παράδοση του Κλήδονα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός σύλλογος Λειβαδιωτών καθώς και το τετραήμερο residence/workshop καλλιτεχνών, που διοργάνωσε και φέτος όπως κάθε δύο χρόνια το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στο “Λιβάδι του Εφήμερου” οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν δημιούργησαν έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας υλικά που συλλέγουν από τη γύρω περιοχή.


Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν παρουσίαση της δουλειάς των καλλιτεχνών που συμμετείχαν, την Τετάρτη 19/6 στις 20.00 το Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίου θα φιλοξενήσει δύο διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 20/6 με θέμα “Το Εφήμερο στην Τέχνη”, από τη Μαρία Κενανίδου, Ιστορικό της Τέχνης και τον Γιώργο Τσακίρη, Καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίο, ενώ το Σάββατο 22/6 η Gladys μαζί με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες οργάνωσαν εικαστικό εργαστήριο στη φύση για τα παιδιά του χωριού.


Το Σάββατο 22/6 επίσης, οι συμμετέχοντες γιόρτασαν μαζί με τους κατοίκους του χωριού και τους επισκέπτες τον ‘Κλήδονα’ με τις αναμμένες φωτιές και ζωντανή, παραδοσιακή μουσική.


Τέλος, την Κυριακή 23/6 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδίου τίμησαν τους ήρωες και αγωνιστές της επανάστασης του 1821 στο πνευματικό κέντρο, ενώ μεσημέρι οι καλλιτέχνες ξενάγησαν τους επισκέπτες στα έργα που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης


Συμμετείχαν: Gladys (FR), Λάρα Βρεττού, Mikhail Pogarsky (RU), Θοδωρής Λάλος, Φανή Λάλου, Θανάσης Ράπτης, Βασίλης Καρκατσέλης, Καίτη Παπαναούμ, Βασίλης Αλεξάνδρου, Γιάννης Μονογυός, Σταύρος Παναγιωτάκης, Κώστας Κουμλής, Σταύρος Οικονομάκος, Fusun Selen Bilginer (TR), Στεφανία Βελδεμίρη, Αναστασία Σαββίδου.


Στη σύμπραξη αυτή, οι εκδηλώσεις για τον Κλήδονα και τους αγωνιστές του 1821 διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδίου σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ιερησού Αγ. Όρους και Αρδαμερίου. Το Λιβάδι του Εφήμερου διοργανώθηκε από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αρωγοί, συνεργάτες και υποστηρικτές σε όλα η Τοπική Κοινότητα, η ΔΕΠΠΑΘ και φυσικά ο δήμος Θέρμης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ