Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαγωνισμός δημιουργικής γραφής-Το νερό είναι στο χέρι σου, γράψε για το νερό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για το μείζον θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού και των “100 δράσεων για το Νερό” που διοργανώνει η Καμπάνια “Ε, όχι και το νερό”, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, προκηρύσσεται Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής με θέμα: Νερό για πεζά κείμενα μικρής φόρμας (μπονσάι).

Τα κείμενα που θα διακριθούν στον Διαγωνισμό θα παρουσιαστούν σε ειδικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν οι συνεργαζόμενοι φορείς και θα δημοσιευτούν, έντυπα και ηλεκτρονικά. Πιο συγκεκριμένα:

• Τριάντα κείμενα που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα δημοσιευτούν στο ηλεκτρονικό βιβλίο “Το άλμπουμ του νερού”, το οποίο θα αναρτηθεί σε ιστοσελίδες πολιτισμού και ιστοσελίδες των Δήμων που συμμετέχουν στη δράση.

• Θα διαβαστούν από τους ίδιους τους συγγραφείς σε δημοτικά και κρατικά ραδιόφωνα της πόλης,

• Θα παρουσιασθούν σε σκυταλοδρομία ανάγνωσης στα βιβλιοπωλεία της πόλης από επαγγελματίες ή/και σπουδάζοντες ηθοποιούς.

• Δέκα από τα επιλεγμένα κείμενα θα δημοσιευτούν στο Λογοτεχνικό Περιοδικό Εντευκτήριο, σε ειδικές αφιερωματικές σελίδες.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Ισίδωρος Ζουργός (συγγραφέας), Γιώργος Κορδομε- νίδης (εκδότης περιοδικού Εντευκτήριο), Θωμάς Κοροβίνης (συγγραφέας), Σοφία Νικολαΐδου (συγγραφέας).

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

1. Τα κείμενα που θα αποσταλούν στο διαγωνισμό θα έχουν θέμα το νερό (βρύσης, θάλασσας, ποταμών, πηγών κ.τ.ό.).

2. Θα πρέπει να είνα πεζά: σύντομες ιστορίες μικρής φόρμας (κείμενα μπονσάι: 300-500 λέξεων maximum).

3. Τα κείμενα θα αποσταλούν συνημμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση toneroeinaistoxerisou@gmail.com από 15 Αυγούστου 2018 έως 15 Οκτωβρίου 2018.

4. Τα κείμενα θα αποσταλούν σε μορφή word, με γραμματοσειρά Times New Roman 12, με μονό διάστιχο και εκατέρωθεν στοίχιση.

5. Ο τίτλος του κειμένου προσμετράται στον αριθμό των λέξεων.

6. Στο τέλος του κειμένου σημειώνονται τα στοιχεία του συγγραφέα: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλέφωνο. Τα στοιχεία του συγγραφέα δεν προσμετρώνται στον αριθμό των λέξεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ