Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αναγέννηση Νέου Ρυσίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ: ΠΥΛΏΝΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΎ
Εδώ και λίγες μέρες τοποθετήθηκαν οι πυλώνες φωτισμού. Η καθυστέρηση αντικατάστασης των πυλώνων φωτισμού μέχρι σήμερα (αφαιρέθηκαν τον Απρίλιο), παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, ότι θα είναι έτοιμοι μέσα στο καλοκαίρι, έχουν δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στις προπονήσεις τόσο της μεγάλης ομάδας ποδοσφαίρου όσο και στα τμήματα υποδομών τα οποία αναγκάζονται να γυμνάζονται με ελάχιστο φωτισμό. Το γεγονός αυτό ήταν ο σπουδαιότερος παράγοντας της σωστής εκγύμνασης των αθλητών και τους κινδύνους τραυματισμών, τους οποίους δεν αποφύγαμε, αλλά και οικονομικά προβλήματα στο σύλλογο, διότι αναγκάζεται να νοικιάζει εγκαταστάσεις ώστε να προπονείται κανονικά. Ελπίζουμε η συνέχεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα των τελευταίων αγώνων.

ΜΠΆΣΚΕΤ-ΒΌΛΕΪ: ΏΡΕΣ ΠΡΟΠΌΝΗΣΗΣ
Η περαιτέρω μείωση των ωρών προπόνησης στο κλειστό γυμναστήριο των τμημάτων Μπάσκετ-Βόλεϊ, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο σύλλογο. Αν και ο σύλλογός μας έχει τα περισσότερα αγωνιστικά τμήματα και ως εκ τούτου και τα περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες, οι ώρες προπόνησης δεν είναι αναλογικά με τη δυναμικότητα του συλλόγου.

Το Δ.Σ. του συλλόγου απέστειλε επιστολή προς το Αθλητικό Κέντρο, αναφέροντας αναλυτικά τη δύναμη των συλλόγων, σύμφωνα με τα στοιχεία των ενώσεων, σε συνδυασμό με τις ώρες προπόνησης του κάθε συλλόγου και δεν έχουμε πάρει απάντηση για τον τρόπο κατανομής των ωρών μέχρι σήμερα. Η επιστολή είναι η παρακάτω.

Ν. Ρύσιο 6-10-2015 Αρ. Πρωτ.: – 103 – Προς Την Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. (Κοιν: – Γραφείο Δημάρχου) Θέμα: « Ώρες Προπόνησης συλλόγου»

Κυρία Πρόεδρε, Κύριε Αντιπρόεδρε
Αναφορικά με το θέμα και σε συνέχεια των οχλήσεών μας, πιστεύουμε ότι θα δικαιολογήσετε τις πιεστικές και εύλογες διαμαρτυρίες μας και παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την κατάρτιση του προγράμματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που σας παραθέτουμε παρακάτω. Στο σύλλογό μας έχουν παραχωρηθεί, στα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου, ώρες προπόνησης δυσανάλογα με τη δυναμικότητα, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι ώρες για τις προπονήσεις των τμημάτων του συλλόγου και να δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα, όπως σας έχουμε επισημάνει στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και την ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.. Από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, όπως και κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, σας έχουμε επισημάνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ώρες προπόνησης των τμημάτων του συλλόγου μας. Σύλλογοι δήλωναν αγωνιστικά τμήματα, ώστε να τους χορηγούνται ώρες προπόνησης, χωρίς να συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα (τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας).

Παρακάτω σας αναλύουμε τη δυναμικότητα των ομάδων σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα και τις ώρες προπόνησης που έχουν παραχωρηθεί.

Οι ώρες προπόνησης των τμημάτων του συλλόγου μας, τα οποία είναι στις καλύτερες ομάδες των αντίστοιχων πρωταθλημάτων, είναι λιγότερες αναλογικά σε σχέση με τα τμήματα των άλλων συλλόγων.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Αναγέννηση Ν. Ρυσίου η οποία διαθέτει 11 αγωνιστικά τμήματα (7 Μπάσκετ & 4 Βόλλευ), τα οποία συμμετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΟΚ (Εθνική Κατηγορία) και των Ενώσεων (ΕΚΑΣΘ, ΕΠΕΣΘ). Ακόμη διαθέτει και τμήματα ακαδημιών (Μπάσκετ-Βόλλευ) για όλες τις ηλικίες, έχουν παραχωρηθεί στο γυμναστήριο Ν. Ρυσίου 37 ½ ώρες προπόνησης, στο γυμναστήριο Θέρμης 3 ώρες στο πίσω γήπεδο, στο γυμναστήριο Βασιλικών 1 ½ ώρες και κάποιες ώρες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο (μικρό προπονητήριο). Στο Θερμαϊκό Θέρμης, ο οποίος συμμετέχει με 4 αγωνιστικά τμήματα στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ, έχουν παραχωρηθεί στο γυμναστήριο Θέρμης 38 ½ ώρες προπόνησης.
  • Στον Ατρόμητο Τριαδίου, ο οποίος συμμετέχει με 4 αγωνιστικά τμήματα (1 Μπάσκετ & 3 Βόλλευ), στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ & ΕΠΕΣΘ, έχουν παραχωρηθεί στο γυμναστήριο Θέρμης 37 ώρες προπόνησης.
  • Στον ΚΑΣ Ν. Ραιδεστού, ο οποίος συμμετέχει με 4 αγωνιστικά τμήματα στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ, έχουν παραχωρηθεί συνολικά 16 ½ ώρες προπόνησης ( 9 στο γυμναστήριο Θέρμης και 7 ½ στο γυμναστήριο Βασιλικών). Για τα τμήματα ακαδημιών χρησιμοποιεί το προπονητήριο στη Ν. Ραιδεστό.
  • Στον ΓΑΣ Βασιλικών ο οποίος συμμετέχει με 3 αγωνιστικά τμήματα στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ (2) & ΕΠΕΣΘ (1), έχουν παραχωρηθεί 27 ½ ώρες προπόνησης στο γυμναστήριο Βασιλικών
  • Στον Ορφέα Σουρωτής ο οποίος συμμετέχει με 2 αγωνιστικά τμήματα στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ (1) & ΕΠΕΣΘ (1), έχουν παραχωρηθεί 18 ½ ώρες προπόνησης στο γυμναστήριο Βασιλικών
  • Στον Αστέρα Πλαγιαρίου ο οποίος συμμετέχει με 3 αγωνιστικά τμήματα στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ, έχουν παραχωρηθεί συνολικά 11 ώρες προπόνησης (9 ½ στο κλειστό Ν. Ρυσίου & 1 ½ στο γυμναστήριο Βασιλικών. Για τα τμήματα ακαδημιών χρησιμοποιεί και το προπονητήριο στο Πλαγιάρι.
  • Επίσης στο κλειστό Ν. Ρυσίου, έχουν παραχωρηθεί στο Θρίαμβο Ταγαράδων 4 ½ ώρες προπόνησης (2 τμήματα) και 2 ½ ώρες στον Ορφέα Πλαγιαρίου (χρησιμοποιεί και το προπονητήριο Πλαγιαρίου), ο οποίος δημιούργησε Τμήμα Μπάσκετ Ανδρών με αθλητές, η ηλικία των οποίων υπερβαίνει το 40ο έτος.

Αρκετά τμήματά μας αναγκάζονται να γυμνάζονται στο μισό γήπεδο (2 τμήματα μαζί) και η ώρα προπόνησης να είναι μία ώρα ή 1 ώρα και ένα τέταρτο, ώστε να κερδίζονται κάποιες προπονητικές ώρες. Ο Σύλλογός μας είναι ο μόνος που αναγκάζεται να κάνει προπόνηση σε 4 χώρους.

Επιπρόσθετα όπως γνωρίζετε, λόγω του προβλήματος των ωρών προπόνησης, αναγκαζόμαστε να νοικιάζουμε το κλειστό γυμναστήριο του ΚΑΠΠΑ δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα, λόγω και οικονομικών δυσχερειών, στη λειτουργία του συλλόγου, ενώ στο παρελθόν ο Δήμος χρηματοδοτούσε την ενοικίαση σε άλλους συλλόγους.

Συμπερασματικά: Αν αναλύσετε τον αριθμό των τμημάτων με τις ώρες προπόνησης (αφαιρώντας τις ώρες προπόνησης των ακαδημιών), τα αγωνιστικά τμήματα των άλλων συλλόγων έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται 3-4 φορές την εβδομάδα, σε αντίθεση με τα τμήματα του συλλόγου μας (και σε Εθνική κατηγορία), που δεν υπερβαίνουν τις 2 προπονήσεις την εβδομάδα. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προτείναμε κάποιες παρεμβάσεις στα προγράμματα, στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινήσεις και προτάσεις για την ορθολογικότερη κατανομή των ωρών προπόνησης.

Με Αθλητικούς Χαιρετισμούς Για το Δ.Σ. Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Αικατερίνη Συριστατίδου Ζήσης Προκοπίου

Το Δ.Σ. του συλλόγου, έχει ζητήσει και ακρόαση Δημάρχου, μετά από πιέσεις των γονέων και των αθλητών μας, ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και τις προτάσεις μας για τους τρόπους αντιμετώπισής των, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό μέχρι σήμερα.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ