Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Αλλαγές με ανανέωση στον δήμο Θέρμης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τ ο νέο σχήμα εμφανίζεται ανανεωμένο με την τοποθέτηση προσώπων που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά δημοτικά αξιώματα, ενώ δια;τηρούνται οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Απόστολος Τσολάκης αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης, Βασίλης Μουστάκας, αντιδήμαρχος Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασία, και με διευρυμένα καθήκοντα ο κ. Στέλιος Αποστόλου, ο οποίος παραμένει αντιδήμαρχος Παιδείας, αναλαμβάνοντας εκτός από τη Δια Βίου Μάθηση, τον Πολιτισμό και τη Νέα Γενιά, και την Κοινωνική Προστασία. Νέα πρόσωπα η κ. Ζωή Γεωργαλή, αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Τοπικής Οικονομίας και ο κ. Στέργιος Γκιζάρης, αντιδήμαρχος Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ο κ. Σωκράτης Σαμαράς, ο οποίος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος στο παρελθόν, επανέρχεται στην αντιδημαρχία καθαριότητας και ανακύκλωσης.

Αλλαγές είχαμε και στην ΔΕΠΠΑΘ, όπου Νέος Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ αναλαμβάνει η δικηγόρος Αθηνά Παπαδάκη, μέχρι τώρα Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου, ενώ ως Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Νικόλαος Λαγός. Στη θέση της στην Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου την διαδέχεται ο κ. Θεόδωρος Γκουστίλης, μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος, με αντιπρόεδρο τον κ. Μοσχόπουλο.

Στην ΔΕΥΑΘ παραμένει Πρόεδρος ο κ. Παναγιώτης Πονερίδης, με Αντιπρόεδρο τον κ. Δαμανιανό Ζελιλίδη.

Tέλος, Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Λιάντας.

Τα νέα πρόσωπα στον Δήμο

ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΛΗ
Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Τοπικής Οικονομίας και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Η Ζωή Γεωργαλή, Δημοτική Σύμβουλος από το 2002 έως το 2010 και από το 2014 έως σήμερα, είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδικότητα Οικονομολόγος-Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως υπεύθυνη λογιστηρίου σε Α.Ε., συνέχισε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε οικονομικά και φοροτεχνικά θέματα. Διετέλεσε μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.). Υπήρξε επιχειρηματίας στο χώρο της εισαγωγής και επεξεργασίας υφασμάτων. Αναλαμβάνει πλέον τη θέση της Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Τοπικής Οικονομίας και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θέρμης.

5 7
Από τη θέση της Αντιδημάρχου Οικονομικών επιθυμώ να υποστηρίξω με συνέπεια και υπευθυνότητα το έργο του Δήμου, έχοντας ως γνώμονα τα συμφέροντα όλων των δημοτών.

ΣΤΈΡΓΙΟΣ ΓΚΙΖΆΡΗΣ
Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Στέργιος Γκιζάρης είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ. Ενεργό μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, γεωπόνος έως σήμερα στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θέρμης. Ιδρυτικό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Θέρμης και Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας. Από τα πιο ενεργά μέλη στην ομάδα εθελοντών του δήμου Θέρμης, όπου εργάστηκε εθελοντικά ως υπεύθυνος ελέγχου της χρήσης των κάδων κομποστοποίησης. Από το 2010 έως το 2014 ο Στέργιος Γκιζάρης διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Θέρμης Τριαδίου «ο Άγιος Νικόλαος» αλλά και έως σήμερα μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Το 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Θέρμης και διετέλεσε Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Θέρμης, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) και αναπληρωτής Προέδρου ΔΕΥΑ Θέρμης.

γκιζάρης
“Οι χώροι πράσινου είναι ένας ανεκτίμητος πλούτος για τον Δήμο μας. Στόχος μας να δημιουργήσουμε, να διαμορφώσουμε, να συντηρήσουμε με σεβασμό στον εαυτό μας. Έχουμε χρέος να προστατέψουμε το πράσινο και το περιβάλλον. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια υπόθεση με πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις και απαιτεί να αλλάξουμε νοοτροπία, τρόπο ζωής και πολιτιστικές αξίες. Έχουμε τις δυνατότητες να εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον. Γρήγορα και αποφασιστικά”

ΣΩΚΡΆΤΗΣ ΣΑΜΑΡΆΣ
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης & Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Αρχιτέκτων – Μηχανικός, απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου του Μιλάνου. Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, του ΣΑΔΑΣ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1986. Το 2010 εκλέχτηκε δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Το 2014 επανεκλέγεται δημοτικός Σύμβουλος και καταλαμβάνει τη θέση του Προέδρου της Ανατολικής Α.Ε. Αναλαμβάνει πλέον τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών.

SoktratisSamaras
Η αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας αποτελεί την καρδιά κάθε Δήμου. Οι υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης με δικό τους εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό δίνουν καθημερινά τον αγώνα για να διατηρούν όλους τους οικισμούς καθαρούς σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Από τη μεριά μου θα ήθελα να δηλώσω ότι, θα συνεχίσω το έργο των προκατόχων μου και θα προσπαθήσω να ανεβάσω την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μου.

ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Πρόεδρος Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.

Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας. Από το 2006 ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου στη Θεσσαλονίκη.

Το 2004 διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Θέρμης. Μέλος του Δ.Σ. του σωματείου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» από το 2004, όπου σήμερα κατέχει τη θέση της Ειδικής Γραμματέα. Το 2010 εκλέχτηκε στη Δημοτική Κοινότητα Θέρμης.Κατά την περίοδο 2011-2014 ήταν μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ). Το Μάιο του 2014 εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Θέρμης. Από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2017 διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

6 7
“Να βάλουμε στο επίκεντρο λειτουργίας του δήμου τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις που συσπειρώνουν και θωρακίζουν την κοινωνία σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης”

ΛΙΆΝΤΑΣ ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ
Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Θέρμης

Απόφοιτος της Σχολής Εργοδηγών – Χημικών με πλούσια επαγγελματική δραστηριότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις ως υπεύθυνος παραγωγής και ως υπεύθυνος του τμήματος Περιβάλλοντος στην τράπεζα ΕΤΒΑ, με κύρια ευθύνη τον έλεγχο των αποβλήτων των εργοστασίων της βιομηχανικής περιοχής Φλώρινας Έδεσσας καθώς και της απόδοσης κοινοχρήστων στη Μ.Κ.Α., (βιολογικός καθαρισμός). Διετέλεσε επίσης υπεύθυνος Βιομηχανικής περιοχής Φλώρινας – Έδεσσας για μία σχεδόν δεκαετία. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνδικαλιστής και εκπρόσωπος συλλόγων Βορείου Ελλάδος. Στην αθλητική του δράση καταγράφονται θέσεις όπως αυτή του Διαιτητή ποδοσφαίρου στη Β΄ Εθνική κατηγορία και παρατηρητή αγώνων ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.

Το 2014 αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά και θέτει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος Θέρμης, στο πλευρό του Δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Ο Δημήτρης Λιάντας είναι ο νέος Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Θέρμης.

7 7
“Έχοντας την απόλυτη στήριξη του δημάρχου μας, καθώς όπως ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει «τα σχολεία μας είναι η προτεραιότητά μας», θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε, σε μία δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη λειτουργία τους”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ