Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Άγιος Αντώνιος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΔΗΣ
Μέλος της Νεολαίας Αγίου Αντωνίου

Ένα άρθρο για το χωριό του Αγίου Αντωνίου. Ένα μικρό χωριό, με τόσες προοπτικές και δυνατότητες. Ένα χωριό γεμάτο πολιτιστικές δράσεις για όλο το φάσμα των ηλικιών. Σας παραθέτουμε μερικές από τις δράσεις της Κοινότητας του Αγίου Αντωνίου. Κάθε χρόνο στον τόπο μας η Τοπική Κοινότητα Αγίου Αντωνίου διοργανώνει ένα τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για την Ιερά Πανήγυρη Αγίου Αντωνίου, προς τιμήν της Γεννήσεως της Θεοτόκου και του 2ου Ανταμώματος Παράδοσης, στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Η Τοπική Κοινότητα με Πρόεδρο την κυρία Πουρσανίδου Καλλιόπη δίνει πάντα το βήμα στην Νεολαία μας να συνδράμει στην διεκπεραίωση των εορταστικών εκδηλώσεων. Πέρυσι για πρώτη φορά τις εκδηλώσεις άνοιξε το 1ο Κυνήγι Θησαυρού Αγίου Αντωνίου, στο οποίο συμμετείχαν 50 παιδιά από τις τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Mail Attachment 1
44324933 1790103784421678 7191171165119840256 n


Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες αναζήτησαν τον κρυμμένο θησαυρό σε όλο το χωριό, με μία μόνο ομάδα να σηκώνει το έπαθλο. Χάρτες, γρίφοι, κλειδωμένα μπαούλα, πινιάτες, αλλά και πολλά κεράσματα, ενθουσίασαν τα παιδιά, τα οποία ζήτησαν την επανάληψη του παιχνιδιού. Βέβαια, δεν έλειπαν τα δώρα από την εκδήλωση. Οι παίχτες της νικήτριας ομάδας κέρδισαν τα σχολικά τους είδη για το νέο σχολικό έτος. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με το Μεγάλο Αντάμωμα της Παράδοσης, με τους Σαρακατσάνους, τους Πόντιους και τους Θρακιώτες να ανταμώνουν στον Άγιο Αντώνιο Δήμου Θέρμης. Γλέντι, χορός, παραδοσιακά εδέσματα, τσίπουρο και κρασί, κυριάρχησαν στο τριήμερο των εκδηλώσεων. Μια μικρή Κοινότητα με μεγάλα οράματα πράττει κάθε φορά κάτι διαφορετικό. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Αντωνίου με διάθεση συνεργασίας με τους Νέους, άλλα και με τους υπόλοιπους φορείς του χωριού διοργάνωσαν τον Χριστουγεννιάτικο Παιχνιδόκοσμο για τα παιδιά όλου του Δήμου. Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, γιορτή γονέων, ομαδικά παιχνίδια, παιδικός κινηματογράφος και θεατρικό παιχνίδι, ήταν μερικές από τις δράσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Παιχνιδόκοσμου.

Σας προτρέπουμε λοιπόν να επισκεφτείτε την Κοινότητα μας και να παρακολουθήσετε από κοντά τις δράσεις της. Εντός του έτους θα πραγματοποιηθούν πλήθος πολιτιστικών δράσεων και δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους.

Μάθετε περισσότερα στο website της Κοινότητας: https://koinotita-agioy-antonioy. webnode.gr ή στη σελίδα στο fb: Τοπική Κοινότητα Αγίου Αντωνίου, καθώς και στη σελίδα της Νεολαίας: Νεολαία Αγίου Αντωνίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ