Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Aποξηλώνει τα ανενεργά περίπτερα ο δήμος Θέρμης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τελευταία χρόνια προέκυψε σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης και ακαλαισθησίας του περιβάλλοντος χώρου των πλατειών – πεζοδρομίων από τα εγκαταλειμμένα περίπτερα, τα οποία είχαν γίνει εστίες μόλυνσης καθώς και σημεία συγκέντρωσης διαφόρων παραβατικών ατόμων. Κάποια από τα περίπτερα αυτά ήταν εγκαταλελειμμένα επί πολλά έτη γιατί οι δικαιούχοι της άδειας λειτουργίας τους είχαν αποβιώσει χωρίς να προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία τη δυνατότητα μεταβίβασης της αδείας. Άλλα είχαν εγκαταλειφθεί και δεν λειτουργούσαν επίσης επί πολλά χρόνια ρυπαίνοντας τον περιβάλλοντα χώρο, γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον για μίσθωση από τρίτους.

Στην αποξήλωση αυτών των περιπτέρων προχωρά ο δήμος Θέρμης. Πρόκειται για την υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, βάσει της οποίας καταργούνται οριστικά οι θέσεις των συγκεκριμένων περιπτέρων και τα κουβούκλιά τους απομακρύνονται προκειμένου να απελευθερωθεί ο χώρος του πεζοδρομίου τον οποίο καταλαμβάνουν.

Η αποξήλωση των ανενεργών περιπτέρων ξεκίνησε τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου από την κοινότητα Θέρμης και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες στις κοινότητες Νέας Ραιδεστού, Πλαγιαρίου και Βασιλικών. Θα απομακρυνθούν συνολικά πέντε περίπτερα, από ένα σε Θέρμη (Ιασωνίδου – Κ. Χάψα, πλησίον Πολιτιστικού Κέντρου), Νέα Ραιδεστό (έναντι ιερού ναού Αγίου Αθανασίου), Πλαγιάρι (τοποθεσία Μπελμόντ) και δύο στα Βασιλικά (πλατεία Χάνια και οδός Φώφης Πατίκα).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ