Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σωκράτης Φάμελλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί να σας ξανά εμπιστευτεί ο κόσμος;
Στις ερχόμενες εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν ποια κυβέρνηση μπορεί να τούς εξασφαλίσει μία καλύτερη ζωή. Με βάση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό σημαίνει καλύτερους μισθούς, μικρότερο χρέος, χαμηλότερες τιμές και ένα ανθρώπινο κράτος. Αυτός είναι ο λόγος για να εμπιστευτεί κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που φτωχοποιεί την ελληνική κοινωνία. Σε ό,τι αφορά εμένα, ισχύει αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά: ΚΑΙ θέλουμε ΚΑΙ μπορούμε. Επομένως, η συνέπεια, η γνώση και η ανταπόκριση στις προκλήσεις της χώρας στην πορεία μου ως βουλευτής όλα αυτά τα χρόνια είναι το πεδίο που κρίνομαι και θα κριθώ εγώ και οι συνυποψήφιοι μου.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη βουλευτική σας πορεία;
Θα περίμενε κανείς να είναι οι δύσκολες στιγμές του 2015, πριν και μετά το δημοψήφισμα και τις δεύτερες εκλογές και οι δύσκολες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας και την έξοδο από την χρεοκοπία. Όμως δεν τις επιλέγω επειδή αυτή η πορεία τελικά είχε θετικό πρόσημο και βγήκαμε από τη χρεωκοπία.
Θεωρώ ότι η πιο δύσκολη στιγμή είναι η αποδόμηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σοβαρών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο περιβάλλον και στην ενέργεια και η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών, όπως το δίκτυο φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ Υποδομών), η μετατροπή της ΔΕΗ σε αμιγώς κερδοσκοπική επιχείρηση, η κατάργηση του Φορέα του Θερμαϊκού κόλπου και η ακραία αισχροκέρδεια στην ενέργεια είναι μερικά παραδείγματα δύσκολων στιγμών.

Σε πόσους τομείς πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της ανατολικής Θεσσαλονίκης;
Η ανατολική Θεσσαλονίκη χρειάζεται πρώτα από όλα πολεοδομικό σχεδιασμό και ξεκάθαρες χρήσεις γης στους δήμους Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης, και Θερμαϊκού, ισχυρούς δήμους με στελέχωση, αναπτυξιακό ρόλο και κοινωνικές λειτουργίες, για να μην είναι κανείς πολίτης μόνος. Παράλληλα, χρειάζεται ενίσχυση του παραγόμενου προϊόντος με ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς και υποδομές, όπως η σύνδεση του μετρό με το αεροδρόμιο αλλά και η λειτουργία Φορέα του Θερμαϊκού κόλπου.


Ο Σωκράτης Φάμελλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Χημικός Μηχανικός, με Ειδίκευσης στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό. Η συνεισφορά υπήρξε θεμέλιο για τον Δήμο Θέρμης, αφού από το 2006 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Επιτροπής Διαβούλευσης, Πρόεδρος Δεππαθ.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ