Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Να αποκτήσουν βασικές γνώσεις σωστής συµπεριφοράς κατά τις µετακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο, θα έχουν και πάλι οι µαθητές µέσω του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (Π.Κ.Α.) του δήµου Θέρµης το οποίο είναι σε πλήρη λειτουργία και ξεκίνησε να δέχεται τις επισκέψεις των σχολείων της ευρύτερης περιοχής. Είναι στελεχωµένο µε κατάλληλα εκπαιδευµένο προσωπικό και το εκπαιδευτικό πρόγραµµα το οποίο υλοποιείται χωρίζεται σε δύο µέρη: το θεωρητικό το οποίο γίνεται στο θεατράκι του Πάρκου και το βιωµατικό που γίνεται στις υποδοµές του Πάρκου και έχει στόχο την κατανόηση και εφαρµογή των κανόνων που διέπουν την κυκλοφορία οχηµάτων και την ασφαλή µετακίνηση πεζών.

παρκο κυκλ 1 532x400 1
παρκο κυκλ 2 532x400 1
παρκο κυκλ 4 532x400 1

Τα παιδιά µέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία αντιλαµβάνονται και κατανοούν την σπουδαιότητα της κυκλοφοριακής αγωγής, µαθαίνουν τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας, εξοικειώνονται µε την σήµανση (κατακόρυφη και οριζόντια) και µαθαίνουν να µετακινούνται µε ασφάλεια, ως πεζοί, ως ποδηλάτες, αλλά και ως οδηγοί οχηµάτων.
Όλος ο εξοπλισµός που είναι απαραίτητος για την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως παιδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα,ποδήλατα, προστατευτικά κράνη και πολλά άλλα, παρέχονται δωρεάν από τον δήµο Θέρµης.

Οι επισκέψεις των σχολείων γίνονται κατόπιν ραντεβού. Για το κοινό το Π.Κ.Α. θα είναι διαθέσιµο από την τελευταία εβδοµάδα του Μαΐου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ