Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησε τη θητεία του το νέο δημοτικό συμβούλιο της Θέρμης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιου που απαρτίζεται από 6 παρατάξεις με 33 συμβούλους συνολικά, ανέλαβε τα καθήκοντά του από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι σύμβουλοι ορκίστηκαν επιλέγοντας ανάμεσα σε θρησκευτικό και πολιτικό όρκο, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. Στην θρησκευτική ορκωμοσία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, παρουσία εφημερίων των Ιερών Ναών του δήμου, ενώ ο πολιτικός όρκος δόθηκε παρουσία του δημάρχου. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του κ. Κωνσταντίνου Μπίκου , ο οποίος, ως επικεφαλής τη παράταξης «Βήμα στο αύριο» είχε εκλεγεί, αλλά αποποιήθηκε την εκλογή του με επιστολή προς τον Δήμαρχο. Τη θέση του κ. Κ. Μπίκου κατέλαβε ο κ. Ν. Μπίκος, ως πρώτος επιλαχών. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και π. υπουργός κ. Σωκράτης Φάμελος ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Αρβανιτίδης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

orkomosia prvth


ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑλΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑξΕΩΝ
Μήνυμα ενότητας, συνεργασίας και συμπόρευσης με όλες τις παρατάξεις, με πρωταρχικό στόχο να γίνει ο δήμος Θέρμης, ακόμη πιο ανθρώπινος, πιο σύγχρονος και πιο δυναμικός την επόμενη τετραετία, έστειλε ο δήμαρχος Θέρμης, κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, κατά την τελετή ορκωμοσίας, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν τόσο η κα Τσιφτελίδου, όσο και οι υπολοιπου επικεφαλής.


“Παρά την απόλυτη πλειοψηφία που μας έδωσε ο λαός της Θέρμης ο δικός μας στόχος και η προσωπική μου δέσμευση είναι ότι θα πορευτούμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ για το καλό του τόπου. Σας εγγυώμαι προσωπικά ότι και τη νέα δημοτική περίοδο στο δημοτικό συμβούλιο, τα τοπικά συμβούλια, τα συλλογικά όργανα του Δήμου και των Νομικών Προσώπων θα εργαστούμε δίχως στερεοτυπικές και στρεβλές τοπικές αντιλήψεις, δίχως ιδεολογικά στεγανά και μικροπολιτικά συμφέροντα, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και τα δικαιώματα των πολιτών μας. Όπως διαχρονικά έχω αποδείξει η ενότητα και η συμπόρευση είναι για μένα οι βασικές αρχές διοίκησης. Κανένας σύμβουλος δεν περισσεύει. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε την συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας γιατί μόνο η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στην αναβάθμιση αυτή.

orkomosia omila dhmarxos


ΟΙ ΑξΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ
Ο κ. Παπαδόπουλος, ανέπτυξε επίσης τους άξονες του προγράμματος της διοίκησης του είπε, μεταξύ άλλων, πως βασικοί στόχοι είναι την επόμενη τετραετία:
• Εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τα συνεχιζόμενα έργα υποδομής σε όλες τις δημοτικές ενότητες και διεκδίκηση νέων πόρων για νέα έργα, με βάση τις ανάγκες των πολιτών.
• Ένταξη δεκάδων νέων έργων στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ «Δεν πρόκειται να αφήσουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Στόχος μας είναι να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η καθημερινότητα των πολιτών και κυρίως όλων όσων αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης» επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος, και κατέληξε : “Στη νέα δημοτική περίοδο που ξεκινά για το Δήμο Θέρμης όλοι μαζί θα ενώσουμε την εμπειρία μας, τις γνώσεις μας τις ιδέες μας και την βούλησή μας ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών. Η επιτυχία μας θα είναι συλλογική. Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη σε όλους τους συμβούλους”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ