Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Θέρμης για την επόμενη σχολική χρονιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουνίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να υποβάλουν αιτήσεις εγγραφής για τη φοίτηση των παιδιών τους στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Θέρμης για τη νέα σχολική χρονιά. Στον δήμο Θέρμης λειτουργούν συνολικά επτά (7) δομές παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, στις οποίες φιλοξενούνται βρέφη ηλικίας από 8 μηνών έως 2,5 ετών και προνήπια ηλικίας από 2,5 έως 5 ετών. Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Θέρμης καλύπτουν όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα του δήμου.

Όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», δέχονται όμως και επιπλέον παιδιά έως τη συμπλήρωση της δυναμικότητάς τους, με οικονομική επιβάρυνση των γονέων, ενώ υπάρχουν ελαφρύνσεις για τους μόνιμους κατοίκους ή δημότες εφόσον δεν δικαιούνται συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή έχουν κάνει αίτηση και έχουν απορριφθεί.

ΠΑΡΟΧΈΣ
Oι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θέρμης διαθέτουν αυλές με πιστοποιημένα παιχνίδια, αίθουσες εκδηλώσεων και ομαδικών δραστηριοτήτων. Σε όλα τα παιδιά των παιδικών σταθμών παρέχεται δωρεάν σίτιση (πρωινό, φρούτο και μεσημεριανό), άριστης ποιότητας, με προσεγμένο διαιτολόγιο μελετημένο από διαιτολόγο και παιδίατρο,, ενώ ειδικός λογοπεδικός παρακολουθεί την ψυχοσωματική υγεία και ανάπτυξή τους. Για τις μετακινήσεις των παιδιών, ηλικίας άνω των 2 ετών, από και προς τους Παιδικούς Σταθμούς Μελισσόπουλα ( Θέρμη, Ν. Ραιδεστό και Τριάδι) και Ελαφάκια (για Ταγαράδες και Ν.Ρύσιο), δήμος διαθέτει σχολικά λεωφορεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι γονείς με μικρή οικονομική επιβάρυνση των 30€ μηνιαίως, ενώ για γονείς που κάνουν χρήση μιας μόνο διαδρομής από ή προς τον Π.Σ., με 20€ μηνιαίως και γονείς που μετακινούν δύο παιδιά, με 50€ μηνιαίως.

Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Θέρμης λειτουργούν καθημερινά από τις 7:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ. Οι σταθμοί παραμένουν κλειστοί τον μήνα Αύγουστο, ενώ τις εργάσιμες ημέρες των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, παραμένει ένας σταθμός ανοικτός σύμφωνα με τη δυναμικότητα των παιδιών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι γονείς που έχουν ανάγκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ