Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Τσούγκρισμα αυγών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράδοση είναι, λένε, τα νανουρίσματα, οι θρύλοι, τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες, οι χοροί, η ντοπιολαλιά, τα ήθη και έθιμα, οι παραδόσεις, οι ιδιαίτερες ασχολίες των κατοίκων και η φορεσιά, οι ενδυμασίες ,τα κεντήματα, τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. Η εθνολογική και λαογραφική ταυτότητα αποτελείται από διάφορα ιδιαίτερα στοιχεία, τα οποία την κάνουν να ξεχωρίζει από τους άλλους.

Τα στοιχεία αυτά μεταδίδονται από γενιά σε γενιά μέσα από την καθημερινότητα και τις πρακτικές της ζωής και που οι αρχές τους χάνονται στα βάθη του χρόνου. Η ταυτότητα ενός λαού, άλλωστε, διαμορφώνεται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες του κάθε τόπου, την εδαφική μορφολογία του, τις εθνικές και ιστορικές του περιπέτειες και επιδράσεις. Έτσι και το «τσούγκρισμα αυγών» αποτελεί μια παραδοσιακή, συμβολική «σύγκρουση», όπου μέσα από τις χαρούμενες συζητήσεις και κρασοκατάνυξη το καλό με το κακό συγκρούονται μα και συνυπάρχουν, όπως συνυπάρχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Η παρέα της «Ξαστεριάς», λοιπόν, σας περιμένει σ’ αυτή την ιδιαίτερη βραδιά για υψηλές συζητήσεις και χορευτικές ικανότητες!

Κυριακή 23 Απριλίου στις 20:00 στο Θερμαΐς

«Τσούγκρισμα Αυγών» με τους Δημήτρη Μακρή, Ηλία Ανδρεουλάκη και Μάριο Μπορμπουδάκη.

«Καθένας κάνει Ανάσταση όπως εκείνος κρίνει και με εκείνους π’ αγαπά γλεντά, χορεύει, πίνει…»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ