Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το ΚΔΑΠ-μεΑ Αγκαλιά-ζω στο 1o Διήμερο Φεστιβάλ ΑΜΕΑ του Δήμου Νεάπολης – Συκεών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στις 5 & 6 Μαϊου 2017, το ΚΔΑΠ μεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» εκπροσώπησε το Δήμο Θέρμης στο 1ο Διήμερο Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία που διοργάνωσε ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών. Την Παρασκευή 5 Μαϊου, η ομάδα ΕMIGRÉ αποτελούμενη από εκπαιδευτές και άτομα με αναπηρία, παρουσίασε στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο βασισμένο στο παραμύθι Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων του Λιούις Κάρολ, ενώ το Σάββατο 6 ΜαΪου η Ψυχολόγος της δομής, παρουσίασε στην Επιστημονική Ημερίδα που διεξήχθη στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, την εισήγησή της με θέμα «Καθημερινότητα, εξωτερικές δράσεις και κοινωνική ένταξη».

Όλοι οι χαρακτήρες από τη Χώρα των Θαυμάτων, η Αλίκη, ο λαγός, ο τρελοκαπελάς, τα τραπουλόχαρτα, ο βασιλιάς και η βασίλισσα με το τεράστιο κεφάλι, παρουσιάστηκαν επί σκηνής, κινούμενοι με εξαιρετική χορογραφία ανάμεσα στα ευφάνταστα σκηνικά που δημιούργησε η καλλιτεχνική ομάδα του EMIGRE, η οποία αξιοποίησε ακόμη και την παρουσία των παιδιών στα αναπηρικά αμαξίδια, δημιουργώντας έτσι τον ονειρικό κόσμο του παραμυθιού.

Η χώρα των θαυμάτων νομιμοποιεί το μη συνηθισμένο και μας αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη αλήθεια στην ανθρώπινη ιστορία, ότι δηλαδή αυτό που ορίζουμε ως φυσιολογικό δεν υπάρχει, γι’αυτό οφείλουμε ως κοινωνία να δείχνουμε ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ & ΑΠΟΔΟΧΗ στο διαφορετικό. Αυτό το μήνυμα αποτύπωσε όλη η ομάδα του ΚΔΑΠ-μεΑ «Αγκαλιά-ζω» και οι εκπαιδευτικοί του που είχαν τη σκηνική, μουσική και κινητική επιμέλεια του χορευτικού δρώμενου, τη σκηνογραφική επιμέλεια και τις εικαστικές δημιουργίες, πάντα με την πολύτιμη συνδρομή όλων των εργαζόμενων στη δομή που πρόσφεραν τη συμμετοχή, το χρόνο, τη διάθεση και την αγάπη τους σε αυτή τη προσπάθεια που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Αυτό το μήνυμα αποτύπωσε και η παρουσίαση των εξωτερικών δράσεων της δομής που σκοπό έχουν την κοινωνικοποίηση των παιδιών και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ