Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Το Άναμμα του δέντρου μια λευκή Νύχτα στη Θέρμη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια λαμπρή βραδιά για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη μεγάλη γιορτή της αγοράς, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, οι χιλιάδες δημότες και επισκέπτες που συμμετείχαν στη “λευκή νύχτα ”.


Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη μιας μεγάλης γιορτινής βραδιάς, με μηνύματα αισιοδοξίας και πάνω από όλα αλληλεγγύης και προσφοράς στους συνανθρώπους μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, ώστε κανείς συνδημότης μας να μη νιώσει μόνος αυτές τις γιορτές.

fanh 3
lefkh nyxta skepasth agora 2 534x400 1


Στην πλατεία Παραμάνα, λούνα παρκ, ξυλοπόδαροι, τάραρανδοι, Άι Βασίληδες, τεράστιες νερόφουσκες, πολύχρωμα μπαλόνια και face painting έφτιαξαν το γιορτινό κλίμα της βραδιάς. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Σερραίων κατοίκων Θέρμης, Θρακιωτών και Γηγενών Μακεδόνων ήταν σκορπισμένοι στους κεντρικούς δρόμους της Θέρμης παρουσιάζοντας τα έθιμά τους και μεταφέροντας το γιορτινό κλίμα σε κάθε γειτονιά. Τυμπανιστές, χορωδίες και συγκροτήματα τραγουδούσαν χαρμόσυνες μελωδίες στην κεντρική πλατεία. Παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια ήχησαν στο πλαίσιο της όμορφης βραδιάς από τη Μικτή Χορωδία μαθητών του 1ου Γυμνασίου Θέρμης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας, ξεκίνησε με τους Kuklusax υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεόφιλου Σωτηριάδη και το τμήμα μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης. Ακολούθησε η μουσικοχορευτική συναυλία του 9μελους συγκροτήματος Fabulous με πλήρη ηχητική κάλυψη και φωτισμό. videowall που καθ΄όλη τη διάρκεια των δρωμένων που μετέδιδε ζωντανά τις δράσεις που βρισκόταν σε εξέλιξη.Κιθάρες και τραγούδια είχαν την τιμητική τους σε μόνιμη βάση στην Γρηγ. Αποστ. Ταβάκη και Βενιζέλου από τους Βαγγέλη Αγγελόπουλο και Σαρκαβάζη Σωτήρη από το ΔΩΘ. Στους συγκεκριμένες δρόμους άλλωστε, παρέλασαν και τα σύνολα κρουστών: κρουστόφωνα και οι Paranoe (τυμπανιστές), καθώς οι σύλλογοι Γηγενών Μακεδόνων, Θρακιωτών Μανδριτσιωτών και Σερραίων κατοίκων Θέρμης
με χριστουγεννιάτικα έθιμα που αναβίωσαν και παρουσίασαν καταλήγοντας στην πλατεία Παραμάνα. Κατά την διάρκεια της διέλευσης όλων των συλλόγων πραγματοποιούνταν στάσεις με κεράσματα και κρασί από τους επαγγελματίες.


Και φέτος, η Ένωση Εμπόρων Επαγγελματιών Θέρμης με την συνδιοργάνωση του Δήμου Θέρμης και της ΔΕΠΠΑΘ, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και φέτος και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατάφεραν να πετύχουν το σκοπό της εκδήλωσης, να μεταφέρουν με τον καλύτερο τρόπο το εορταστικό κλίμα στους χιλιάδες επισκέπτες αλλά και να τονώσουν την τοπική αγορά.


Για ακόμη μια φορά πολύτιμη ήταν η παρουσία των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, που συνέβαλε καθοριστικά στην ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ