Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Θερμαίνεται το εκλογικό κλίμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι, μέχρι στιγμής, υποψήφιοι θα είναι: Ο σημερινός δήμαρχος κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοκρατική Ενότητα» ο οποίος είναι πολυσυλλεκτικός και ανεξάρτητος. Ο κ. Παπαδόπουλος εκλέγεται ανελλιπώς δήμαρχος εδώ και πέντε τετραετίες και κατέχει το πανελλαδικό ρεκόρ να είναι ο μόνος δήμαρχος που ανεβάζει κάθε φορά τα ποσοστά του, ενώ στις εκλογές του 2014 εκλέχθηκε με 66,89%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά που έχουν καταγραφεί σε δημοτικές εκλογές.


Η δικηγόρος κα Άννα Τσιφτελίδου με τον συνδυασμό «Παρέμβαση Πολιτών» ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙζΑ και συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές του 2014 με επικεφαλής τον νυν Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο. Ο συνδυασμός είχε πετύχει 20,82%, ενώ η κα Τσιφτελίδου, η οποία ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος, δεν εκλέχθηκε.


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ με επικεφαλής πάλι τον καθηγητή κ. Φάνη Καρκατζούνη (9,87% το 2014) και ο κ. Δημήτρης Βλαχομήτρος, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής» που υποστηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (2,42% το 2014). Στους νέους συνδυασμούς καταγράφονται «Ο Δήμος μας στο αύριο» με επικεφαλής τον δικηγόρο κ. Χρήστο Φάσσα, ο οποίος ήταν και πάλι υποψήφιος το 2010 με τη στήριξη της ΝΔ και ο κ. Κωνσταντίνος Μπίκος, επιχειρηματίας (εμπόριο υποδημάτων), δημοτικός σύμβουλος της Δημοκρατικής Ενότητας, ο οποίος, κάνοντας πράξη την προ πολλού καιρού εξαγγελία του, ίδρυσε δικό του συνδυασμό με το όνομα «Βήμα στο αύριο». Τώρα, σε ότι αφορά την δραστη ριότητα των υποψηφίων, έντονη είναι η κινητοποίηση της «Δημοκρατικής Ενότητας» με επαφές του δημάρχου κ. Θόδωρου Παπαδόπουλου και στελεχών της παράταξης τόσο στην έδρα του δήμου όσο και στην περιφέρεια, ενώ έχει σχεδόν κλείσει το ψηφοδέλτιό της, το οποίο είναι ανανεωμένο σε μεγάλο ποσοστό, τόσο με πρωτοεμφανιζόμενους στην εκλογική διαδικασία όσο και με νέους σε ηλικία.


Εντατικά κινείται και η «Πρωτοβουλία Πολιτών» με διαρκείς επαφές με φορείς και πολίτες σε όλο τον δήμο ενώ αθόρυβη αλλά δραστήρια είναι και ενεργοποίηση του κ. Φάσσα, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου του τηρώντας σιγή ιχθύος για τα ονόματα των υποψηφίων και δηλώνοντας αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.


Τόσο ο κ. Καρκατζούνης όσο και ο κ. Βλαχομήτρος κινούνται έχοντας ήδη μια σταθερή εκλογική βάση η οποία αποτελεί και την πηγή άντλησης υποψηφίων για τα ψηφοδέλτιά τους, Τέλος, ο κ. Μπίκος, ο οποίος δραστηριοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στην δημοτική ενότητα Μίκρας, ανακοίνωσε ήδη την ομάδα των υποψηφίων του συνδυασμού του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ