Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Τα Χριστούγεννα αλλιώς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aκόμη και αν η διάθεση δεν είναι γιορτινή, ο στολισμός από δήμους και καταστήματα και το ημερολόγιο που δεν κάνει ποτέ λάθος μας θυμίζουν πως τα Χριστούγεννα είναι ήδη στον αέρα και έρχονται στην ώρα τους, όπως κάθε χρόνο. Τις έχουμε ανάγκη τις γιορτές, φέτος περισσότερο από ποτέ. Όχι σαν διάλειμμα από την καθημερινότητα, ούτε για τη λίστα με τα ψώνια, που χρόνο με το χρόνο γίνεται και πιο σύντομη. Αλλά για το μήνυμα που φέρνουν μαζί τους και που οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε για να ηρεμήσει τους φόβους μας. Άνθρωποι χάνουν τις δουλειές και τα σπίτια τους, το κοινωνικό κράτος που οικοδομήθηκε με κόπους αποδομείται με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς και η αβεβαιότητα έχει εγκατασταθεί μέσα μας ως κυρίαρχο συναίσθημα. Όμως τα Χριστούγεννα έρχονται για να μας θυμίσουν όσα θα έπρεπε να έχουμε στο μυαλό μας όλο το χρόνο. Ότι δεν πρέπει να εστιάζουμε σε όσα μας λείπουν, αλλά να εκτιμούμε αυτά που έχουμε. Ότι είναι χαρά να μοιράζεσαι από το υστέρημά σου με όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από σένα. Και ότι η αγάπη των δικών σου ανθρώπων είναι η πιο πολύτιμη περιουσία και δεν κατάσχεται.

Μη ξεχνάμε πως ο Χριστός γεννήθηκε σε μια φάτνη χωρίς να έχει τίποτε δικό του. Και όμως η γέννησή του έγινε σύμβολο ελπίδας για όλους τους χριστιανούς.

Αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά και κάθε μέρα, ας έχουμε αγάπη για τους γύρω μας, πίστη ότι θα μπορέσουμε να αντέξουμε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και ελπίδα ότι ο επόμενος χρόνος θα φέρει μια καλύτερη ζωή για όλους μας. Καλές γιορτές!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ