Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Συστάθηκε και ξεκινά τη λειτουργία του το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Θέρμης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης και του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) εγκρίθηκε η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας (Κέντρου Πρόληψης Υγείας) στο δήμο Θέρμης. Έπειτα απ’ αυτό, υπό την καθοδήγηση του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου, γιατρού Κωνσταντίνου Τιτέλη, το ΚΕΠ Υγείας του δήμου συστάθηκε και θα αποτελέσει μια νέα κοινωνική δομή δίπλα στο δημότη. Η έδρα του είναι στο χώρο όπου λειτουργεί το Κέντρο Ελέγχου COVID του δήμου Θέρμης και σε πρώτη φάση πλαισιώνεται από τους εθελοντές ενεργούς πολίτες, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, Πολυχρόνη Κοντοπίδη, Δημήτρη Μουρατίδη και Έλενα Συντάκη. Συγκεκριμένα, το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Θέρμης πρόκειται να προσφέρει στους δημότες μεταξύ άλλων:


• Συμβουλευτικές υπηρεσίες για την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας, βάσει τεκμηριωμένων οδηγιών (πρωτοκόλλων), που βασίζονται σε επίσημα πρωτόκολλα του ΕΣΥ.


• Ενημέρωση και προσανατολισμός των πολιτών σχετικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες Υγείας.


• Ανάπτυξη δραστηριοτήτων αγωγής και προαγωγής της υγείας.


• Οργάνωση των προληπτικών εξετάσεων στους δημότες.


Βασικός σκοπός των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου. Εν μέσω της πανδημίας η δια ζώσης ενημέρωση καθίσταται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Έτσι, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέσω προβολής βίντεο. Σήμερα μπορούν όλοι οι δημότες να ενημερωθούν σχετικά με την πρόληψη για το μελάνωμα μέσα από μαγνητοσκοπημένο βίντεο το οποίο είναι αναρτημένο στο ακόλουθο link: https://rb.gy/wswfzd

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ