Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πρωτάθλημα drift στο νέο Ρύσιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πίστα drivepark από το Οκτώβρη μόλις έχει ανανεωθεί, με καινούργιο ασφαλτοτάπητα. Μετά τις εργασίες που πραγματοποίησε η μεγάλη πίστα της Θεσσαλονίκης, στο Νέο Ρύσιο έχει ήδη φιλοξενήσει την αγωνιστική χρονιά 2017-2018 το Κύπελλο Ελλάδος karting και τo 2o γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος karting, drift days, track days καθώς και moto track days.

13417005 1712938002313893 7511276743997178728 o

Έπειτα από την επιτυχημένη διεξαγωγή των εν λόγω αγώνων με πολλές συμμέτοχες αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Σύλλογος Α.Σ.ΠΙΣ. σε συνεργασία με το drivepark προετοιμάζεται για τη διοργάνωση του 3ου γύρου του πρωταθλήματος Drift Βορείου Ελλάδος. Το πρωτάθλημα drift Βορείου Ελλάδος θα λάβει χώρο ξανά στη Θεσσαλονίκη μετά από περίπου ένα χρόνο.

Την περσινή αγωνιστική χρονιά διοργανώθηκαν δύο αγώνες αυτού του πρωταθλήματος από το Σύλλογο μας. Στις 23-24 Ιουνίου στην πίστα αγώνων Drive Park στο Νέο Ρύσσιο διοργανώθηκε ξανά ο εν λόγω αγώνας, από τον Αθλητικό Σύλλογο Α.Σ.ΠΙΣ. Motorsports Club και την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ ). Το πρωτάθλημα drift Βορείου Ελλάδος είναι μια ξακουστή διοργάνωση για τον κόσμο του drift. Αγωνίζονται οδηγοί της Βορείου Ελλάδος, επαγγελματίες και ερασιτέχνες που ξεχωρίζουν με τις δεξιότητές τους.

Οι οδηγοί μπορούν να τρέξουν σε δυο κατηγορίες την pro ή την street legal με κριτήριο αν το αμάξι τους είναι αγωνιστικό ή αν είναι όχημα που μπορεί να κινηθεί και στο δρόμο. Το άθλημα της πλαγιολίσθησης ή αλλιώς όπως είναι γνωστό το drift, είναι ένα άθλημα μηχανοκίνητου ενδιαφέροντος που έχει δεχθεί ραγδαία εξέλιξη τα τελευταία 10 χρονιά στην χώρα μας. Πολλοί πρεσβεύουν ότι προάγγελοι της πλαγιολίσθησης ήταν τα χωμάτινα rally οπού πολλοί δεξιοτέχνες οδηγοί άρχισαν να μπαίνουν πλαγίως με το αμάξωμά τους στις στροφές έτσι ώστε να κερδίσουν χρόνο.

Έπειτα με την πάροδο του χρόνου το άθλημα του drift δέχτηκε ταχεία πρόοδο μέχρι που έφτασε να διεξάγεται μέσα σε πίστες καρτ ή αυτοκινη- τοδρόμια, οπού τηρούνται όλα τα προτυπά και οι κανόνες ασφαλείας για την ασφάλεια των οδηγών αλλά και των θεατών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ