Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Προτάσεις της ΕΕΕΘ για την επιχειρηματικότητα και τη λειτουργία της αγοράς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αύξηση των φορολογικών βαρών, η μείωση των μισθών και συντάξεων, η αύξηση της ανεργίας, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, η φυγή προς το εξωτερικό επιχειρήσεων, επιστημόνων και οικογενειών, έχουν άμεση μείωση της κα-ταναλωτικής δύναμης με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρηματικότητα και λειτουργία της αγοράς. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, προσπαθούμε να επιβιώσουμε αλλά δυστυχώς δεν έχουμε εισακουστεί ποτέ και από κανέναν. Δεδομένης της ευκαιρίας που μας δίνεται προτείνουμε τα παρακάτω:

  • Επαναφορά των δόσεων στα φορολογικά και ασφαλιστικά ταμεία. 120 δόσεις χωρίς τον φόβο της άμεσης διακοπής (μετά την τρίτη) και πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Σύστημα εσόδων-εξόδων και συνδυασμός μετρητών και καρτών. Θα δοθεί φορολογητέα ύλη που σήμερα χάνεται και θα τονωθούν τα έσοδα του κράτους.
  • Φορολογικοί συντελεστές 10% – 15% με ηλεκτρονική σύνδεση των ταμειακών μηχανών.

1) Προκαταβολή φόρου στο 50%. 2) Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος. 3) Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης. 4) Ενιαίος ΦΠΑ στα τρόφιμα 6% και σε όλα τα άλλα είδη 14%, με προοπτική μελλοντικής μείωσης. 5) Ο ΟΑΕΔ να πριμοδοτεί θέσεις εργασίες στις επιχειρήσεις και σε όσες έχουν φύγει σε βαλκανικές χώρες να επιστρέψουν και να ξαναζωντανέψουν τις βιομηχανικές περιοχές σε όλη την επικράτεια με κίνητρα φορολογικά και ασφαλιστικά. 6) Αφορολόγητο και στους επαγγελματίες. 7) Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός σε ένα πιστωτικό ίδρυμα, κατάργηση πλειστηριασμών. 8) Δυνατότητα ένταξης στο νόμο Κατσέλη. 9) Συνεχείς διαβουλεύσεις των επαγγελματικών – εμπορικών συλλόγων, ΕΣΕΕ και άλλων φορέων με τους αρμόδιους υπουργούς πριν πάρουν αποφάσεις που τους εκθέτουν και ταλαιπωρούν τον εμπορικό κόσμο όπου και προσθέτουν συνεχώς εγκυκλίους και διορθωτικές. 10) Προγραμματική δέσμευση του κόμματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ