Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Πάμε γι’ άλλα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν και μαζί έκλεισε και μια προεκλογική περίοδος με πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δεν ήταν μόνο το νέο εκλογικό σύστημα που άλλαξε τα δεδομένα στην τοπική αυτοδιοίκηση, με αποτελέσματα που θα γίνουν άμεσα αντιληπτά με την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών τον Σεπτέμβρη καθώς, όσοι δήμαρχοι δεν εκλέχθηκαν από την πρώτη Κυριακή θα δυσκολευτούν να ασκήσουν ουσιαστική διοίκηση (με το χέρι στην καρδιά: Πιστεύει κανείς ότι ο Ζέρβας, για παράδειγμα, που εκλέχθηκε δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη και έχει 7 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο, την ώρα που ο «χαμένος» Ταχιάος έχει 11 και συμμετέχουν και οι 16 επικεφαλής όλων των άλλων παρατάξεων θα μπορέσει να εφαρμόσει έστω και ψήγματα από το πρόγραμμά του;).

Στον δικό μας δήμο η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίστηκε επιπλέον από μια ασυνήθιστη αλλά και αδικαιολόγητη ένταση, που δεν οφείλεται στον μεγάλο αριθμό συνδυασμών που συμμετείχαν, όσο στην επιλογή κάποιων να προτάξουν προσωπικές επιδιώξεις και απωθημένα σε βάρος ενός ουσιαστικού αυτοδιοικητικού λόγου και να υποκαταστήσουν την έλλειψη επιχειρημάτων και θέσεων με τεχνητές εντάσεις και διχαστικές συμπεριφορές που, όμως, δεν κατάφεραν να εξαργυρωθούν με ψήφους.

Ας είναι. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες όλων των υποψηφίων, όπως θα διαβάσετε στις συνεντεύξεις που δημοσιεύουμε και άνοιξε το δρόμο για τη συνέχεια. Έχοντας για μια ακόμη θητεία ισχυρή πλειοψηφία ο επανεκλεγείς κ. Παπαδόπουλος, έχει τη μοναδική ευκαιρία αλλά και τη μεγάλη ευθύνη να εφαρμόσει το πρόγραμμά του ανεμπόδιστος, να ολοκληρώσει τα έργα που είχε δρομολογήσει, να διορθώσει λάθη του παρελθόντος, να βελτιώσει τις λειτουργίες των υπηρεσιών προς όφελος του δημότη και να οδηγήσει τον Δήμο Θέρμης στην κορυφή των δήμων της χώρας με δίκαιη, ισόνομη και χωρίς διακρίσεις ανάπτυξη σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Χωρίς ελαφρυντικά για το αποτέλεσμα, χωρίς χρονοτριβή. Ο χρόνος μετράει ήδη.

Καλό καλοκαίρι σε όλους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ