Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Οι δράσεις της Ξαστεριάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

12-20 Μαΐου

Στην 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε ο Σύλλογος Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά» Θέρμης με τη χορευτική του ομάδα σε μια μουσική παράσταση που έλαβε χώρα το Σάββατο 19 Μαΐου στην κεντρική σκηνή- Πλατεία Α’ Προβλήτα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Ποιος είδε ήλιο από βραδύς κι άστρι το μεσημέρι;» Το θέμα της μουσικής παράστασης; Παγκόσμια γλώσσα ο χορός κι ο έρωτας… βήματα που συνθέτουν το προφίλ ενός άντρα χορευτή της Κρήτης που χορεύει πρώτα για τον εαυτό του κι έπειτα για να «αγγίξει» με την ερμηνεία του, τον θεατή.

7 Ιουνίου

Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Μακεδονίας- Θράκης «Καπετάν Άγρας» φιλοξένησε και φέτος τη χορευτική ομάδα της Ξαστεριάς στις εκδηλώσεις μνήμης για τη μνήμη του Ήρωα Μακεδονομάχου και Έλληνα Ανθυπολοχαγού Τέλλου Αγαπηνού που θυσιάστηκε στις 7 Ιουνίου 1907 για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο μνημείο του Ήρωα στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχε η χορωδία του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σαράντα Εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμαριάς.

16 Ιουνίου

Στο 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 16 Ιουνίου στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο τίτλος εκδήλωσης ήταν: «Βιβλίο κάνω την καρδιά τα όνειρα μελάνι, τη λύρα, το λαούτο μου που την καρδιά θα γιάνει». Δε διαβάζουμε απλώς για να δραπετεύσουμε από την πραγματικότητα. Διαβάζουμε γιατί μας βοηθά να ελπίζουμε, να ερωτευθούμε. Γιατί είμαστε φτιαγμένοι από σκέψεις, συναισθήματα, όνειρα και λέξεις. Διαβάζω θα πει ονειρεύομαι με τα μάτια της ψυχής.

20 Ιουνίου

Διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και σύμμαχο τον υπέροχο καιρό την ετήσια υπαίθρια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για την καλοκαιρινή περίοδο στις 20 Ιουνίου στην Πλατεία Παραμάνα Θέρμης. Μια ευκαιρία για όλους τους λάτρεις της κρητικής μουσικής παράδοσης και κουλτούρας να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των μουσικοχορευτικών τμημάτων και να διασκεδάσουν. Μια ξεχωριστή βραδιά για όλους τους φίλους που στηρίζουν το Σύλλογο σε κάθε του βήμα. Και εις άλλα με υγεία! Ξαστεριά λέν τον ουρανό, απού ‘χει μυριάδες τ’ άστρα. μα κι η καλή σας συντροφιά, φτιάζει πύργους και κάστρα…

FB IMG 15292685910198774
DSC04097
DSC 0016

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ