Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

O δήμος Θέρμης αναζητεί λύσεις στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρία σημαντικά αιτήματα που αφορούν στη μεταφορά των μαθητών του Δήμου Θέρμης έθεσε ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θ. Παπαδόπουλος κατά τη σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κατά την οποία εξετάστηκαν θέματα μεταφοράς μαθητών.


• Το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών της Καρδίας προς το ΓΕΛ Μίκρας και τον Τρίλοφο, όπου, όπως είναι γνωστό τον περασμένο Νοέμβριο δόθηκε η λύση της “κατά παρέκκλιση” μεταφοράς των μαθητών με λεωφορείο των ΚΤΕΛ μισθωμένο από τον ΟΑΣΘ, έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες της Αντιδημαρχίας Παιδείας και τις υποστηρικτικές κινητοποιήσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που είχαν ως αίτημα τη συνέχιση του δρομολογίου και την επόμενη χρονιά. Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου συμφώνησε το δρομολόγιο να γίνει με παρέκκλιση και την καινούρια χρονιά και ζήτησε από τον ΟΑΣΘ τη συνέχιση του δρομολογίου μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο από πλευράς ΟΑΣΘ εκφράστηκε πρόθεση διακοπής, παρά το ότι υπάρχει ενεργή σύμβαση, με αποτέλεσμα τόσο ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος όσο και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου, να αντιδράσουν έντονα, προειδοποιώντας μάλιστα για νέο κύμα κινητοποιήσεων στην περιοχή.


• Σε ότι αφορά τέλος τη μεταφορά των μαθητών από το Πλαγιάρι προς τον Τρίλοφο αποφασίστηκε η συνέχιση του δρομολογίου όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα.


• Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, του 2ου ΓΕΛ Μίκρας που βρίσκεται στο 14ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας και στο οποίο προσέρχονται καθημερινά με μισθωμένα λεωφορεία οι μαθητές του Πλαγιαρίου και των Ταγαράδων, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο με τους μαθητές του Νέου Ρυσίου (οι οποίοι λόγω της μη τακτικής συγκοινωνίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και της σχετικής επικινδυνότητας του δρόμου ταλαιπωρούνται κατά την προσέλευσή τους), ζητήθηκε όπως και στο παρελθόν, η αύξηση των δρομολογίων της αστική γραμμής, κάτι το οποίο απορρίφθηκε από την πλευρά του ΟΑΣΘ και κατά τη χθεσινή σύσκεψη. Ο Δήμαρχος Θέρμης μετά από την αρνητική αυτή στάση, δεσμεύτηκε να βρει ο ίδιος άμεση λύση στο θέμα, με στόχο να εξυπηρετηθούν οι μαθητές του Νέου Ρυσίου κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ