Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Καλύτερες συγκοινωνίες από τον ΟΑΣΘ απαιτεί ο Δήμος Θέρμης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Σ.Θ., κ.κ. Παππά και Παναγιωτίδη είχε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των τριών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Μοσχόπουλο, Σφονδύλα και Βλαχομήτρο, καθώς και τη συγκοινωνιολόγο του Δήμου. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου, σε συνέχεια των πολυάριθμων και έντονων διαμαρτυριών πολιτών, που κατοικούν ή εργάζονται στον Δήμο Θέρμης, σχετικά με την κατάργηση μεγάλου αριθμού δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών 67 (ΑΣ ΙΚΕΑ-Τριάδι) και 69 (ΑΣ ΙΚΕΑ-Επανομή), που εξυπηρετούν περιοχές του Δήμου Θέρμης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Θέρμης εξέθεσε τα προβλήματα που καταγράφουν οι πολίτες και ανέφερε ότι από τα στοιχεία υβν υπηρεσιών του δήμου που καταγράφουν καθημερινά τα δρομολόγια, προκύπτει ότι καταργήθηκαν 18 από τα 48 ημερήσια δρομολόγια του Τριαδίου, ενώ κατά τις ώρες αιχμής (8:30 με 15:00), η μείωση των δρομολογίων είναι πολύ μεγαλύτερη και αγγίζει το 50%.

Οι μειώσεις αυτές έγιναν χωρίς καμία ενημέρωση του Δήμου και των δημοτών, ενώ η ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ δεν τις αναφέρει καθόλου, με αποτέλεσμα να παραπλανώνται οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία. Στα ζητήματα που έθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, οι κκ Παππάς και Παναγιωτίδης απάντησαν ότι έχουν μειωθεί κατά ένα τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τις γραμμές 66, 67 και 69, επειδή δεν υπάρχει προσωπικό (οδηγοί) και δεσμεύτηκαν ότι τον Δεκέμβριο θα υπάρξει βελτίωση, ενώ από τον Ιανουάριο του 2019 θα επανέλθουν τα δρομολόγια στην προηγούμενη κατάσταση. Τελειώνοντας ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ είπε ότι ο Οργανισμός θα αγοράσει νέα λεωφορεία και μέχρι τον Φεβρουάριο θα προσλάβει 250 νέους οδηγούς.

Ο Δήμαρχος Θέρμης ζήτησε χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις προβλεπόμενες μεταβολές των δρομολογίων, καθώς και ακριβείς πληροφορίες προκειμένου να ενημερώνει ο Δήμος τους πολίτες, αφού η ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ περιέχει λανθασμένες πληροφορίες και τα δρομολόγια αναρτώνται με χειρόγραφα σημειώματα των σταθμαρχών στον ΑΣ ΙΚΕΑ. Τα αιτήματα αυτά του Δημάρχου δεν απαντήθηκαν από τους εκπροσώπους του ΟΑΣΘ. Τέλος, ο Δήμαρχος κατέθεσε υπόμνημα συνοδευόμενο από τα γραπτά αιτήματα 300 περίπου πολιτών, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην ΟΣΕΘ ΑΕ, που αν και είναι ο αρμόδιος φορέας σχεδιασμού των λεωφορειακών γραμμών, δεν πήρε καμία απόφαση μείωσης του αριθμού των λεωφορείων.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ