Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Εκλογές: Συνεχίζουν δυνατά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «Δημοκρατική ενότητα» πραγματοποίησε δύο κεντρικές εκδηλώσεις: Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θέρμης, σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσίασε τους πρώτους 150 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλο έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας του αναφέροντας «Ο συνολικός προϋπολογισμός όλων αυτών των έργων ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Και όλα αυτά σε μια δύσκολη εποχή. Διαχειριστήκαμε τα οικονομικά του Δήμου με συνέπεια. Η οικονομική μας διαχείριση συνέχισε να διαπνέεται από το ίδιο πνεύμα και μπορέσαμε αφενός να δημιουργήσουμε ειδικά κοινωνικά τιμολόγια για όλες τις κοινωνικές ομάδες που επηρεάστηκαν από την κρίση ενώ ταυτόχρονα συγκρατήσαμε τα δημοτικά τέλη και τους φόρους στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, αφετέρου μπορέσαμε να παρουσιάσουμε ταμειακά αποθέματα που διασφαλίζουν ότι στην επόμενη δημοτική περίοδο θα είμαστε και πάλι οικονομικά αυτάρκεις και δε θα διακυβευθεί η κοινωνική μας πολιτική» Και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας «Η νέα αυτοδιοικητική περίοδος είναι μπροστά μας. Και οι προκλήσεις είναι πολλές. Σε αυτή την περίοδο ο Δήμος θα κληθεί να ολοκληρώσει ένα μεγάλο μέρος των όσων έχουμε ξεκινήσει. Όλοι οι πολίτες, όλων των οικισμών θα δούνε μια άνευ προηγουμένου δραστηριότητα που θα αλλάξει ριζικά την ποιότητα της ζωής τους.


Η επόμενη δημοτική περίοδος δεν προσφέρεται για πειραματισμούς και ακροβασίες προσωπικών φιλοδοξιών και ιδιοτέλειας. Έχουμε μια διαμορφωμένη πρόταση για τα επόμενα χρόνια. Αλλά η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι μια παράταξη συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης. Θέλουμε και εσείς τα μέλη της παράταξής μας, νέα και έμπειρα, να την εμπλουτίσετε με τις σκέψεις σας.


Στις εκλογές της 26ης Μάιου έχουμε την ευκαιρία όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι να δώσουμε μια σειρά από πολιτικές απαντήσεις. Απέναντι σε προσωπικές επιδιώξεις, με ενότητα και προσφορά. Απέναντι στο διχασμό, το διαχωρισμό και τον τοπικισμό θα παρουσιάσουμε τη δική μας πρόταση αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής, δημιουργίας και
προοπτικής”.


Τις εντυπώσεις στην εκδήλωση κέρδισε η παρουσία του Παραολυμπιονίκη γκρέμη Μωυσιάδη, ο οποίος είναι υποψήφιος στο τοπικό συμβούλιο της Σουρωτής αλλά και η μεγάλη ανανέωση του ψηφοδελτίου με νέους σε ηλικία ή πολιτική παρουσία υποψηφίους. Η δεύτερη μεγάλη συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Ενότητας» ήταν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης την Παρασκευή 19 Απριλίου, όπου, συμμετείχε μεγάλος αριθμός δημοτών που παρακολούθησαν την ομιλία του δημάρχου κ. Παπαδόπουλου ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος για την νίκη της παράταξής του από την πρώτη Κυριακή.

dhmarxos Gremys Mwysiadhs paraolympionikhs
orkomosia genikh 1


Την ίδια μέρα πραγματοποίησε τα εγκαίνια των γραφείων της και η «Παρέμβαση Πολιτών». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός από υποψηφίους και μέλη της παράταξης και ο πρώτος επικεφαλής της αν. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης κ. γιώργος Αγγελόπουλος, οι βουλευτές κ. γιάννης Μουζάλας και Δημήτριος Μάρδας καθώς και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Χρήστος γιαννούλης. «Ο Δήμος μας αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται περισσότερο απ’ όλα, είναι όραμα.

dhmarxos omilia


Ένα όραμα κι ανθρώπους που θα εμπνευστούν από το όραμα αυτό, ώστε να μπορέσουν να το υλοποιήσουν. Αυτό δεσμευόμαστε εμείς ότι θα κάνουμε» ανέφερε, μεταξύ των άλλων, στην ομιλία της η κυρία Τσιφτελίδου. Ο κόσμος παρέμεινε και μετά την εκδήλωση, συζητώντας για την εκλογική διαδικασία.


Η «Παρέμβαση Πολιτών» ανακοινώνει σταδιακά τους υποψηφίους της έχοντας καλύψει σε μεγάλο βαθμό το ψηφοδέλτιό της, με τον αριθμό των γυναικών υποψηφίων να υπερισχύει σημαντικά.

Tsiftelidoy 1
Tsiftelidoy 2

Ο δικηγόρος κ. Χρήστος Φάσσας με ανάρ τηση στη σελίδα του στο facebook ανήγγειλε την συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Δήμος μας αύριο». Στη σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Στη δημοτική μας παράταξη συμμετέχουν άνθρωποι έμπειροι με τα αυτοδιοικητικά πράγματα, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του παρελθόντος, που τίμησαν με τις μάχες τους την εντολή που στο παρελθόν είχαν λάβει από τους πολίτες του Δήμου μας, αλλά και άνθρωποι νέοι, με όνειρα και φιλοδοξίες να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες του Δήμου μας και να τον οδηγήσουν σε ένα λαμπρότερο αύριο».


Στο μεταξύ, θέμα δημιουργήθηκε μετά από δημοσίευμα ότι η υποψηφιότητα του κ. Φάσσα έχει λάβει χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία με την υπογραφή του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Η είδηση διαψεύστηκε από το γραφείο του κ Αυγενάκη (ο ίδιος έλειπε συνοδεύοντας τον αρχηγό της ΝΔ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο), η ενημέρωση από το οποίο αναφέρει ότι η ΝΔ δεν παρέχει χρίσμα ούτε στήριξη σε υποψηφίους στα πλαίσια των δημοτικών εκλογών. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν επίσης ότι η υποψηφιότητα του κ Φάσσα δεν φέρει και την υπογραφή του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η παραχώρηση χρίσματος δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες του κ. Αυγενάκη.

56605001 980332925502076 562362638118420480 n


Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Φασσας δεν έχει ανακοινώσει ούτε έναν υποψήφιο, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, αφού βρισκόμαστε πλέον μόλις ένα μήνα πριν τις εκλογές. Ο ίδιος τηρεί σιγή ιχθύος, όμως ούτε στα δημοτικά διαμερίσματα καταγράφονται προεκλογικές κινήσεις του και είναι πλέον κυρίαρχη η εκτίμηση για απόσυρσή του από την
εκλογική διαδικασία.

Σε καλή πορεία βρίσκεται η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο επικεφαλής της οποί ας κ. Φάνης Καρκατζούνης στην εκδήλωση για την παρουσίαση της της παράταξής του ανακοίνωσε τους πρώτους 125 υποψήφιους συμβούλους. Ηχηρή θεωρήθηκε η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της κυρίας Σταυρούλας Ρήγα, η οποία στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια με την Παρέμβαση Πολιτών. Η κυρία Ρήγα με δήλωσή της εξηγεί τους λόγους της απόφασής της να ενταχθεί στη «»Λαϊκή Συσπείρωση» , αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «για να λυτρωθώ ηθικά και ψυχολογικά από την άστοχη επιλογή που έκανα πριν 5 χρόνια όταν συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο της Παρέμβασης Πολιτών που ήταν ενταγμένο στην κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τότε ακόμη ζούσα το όνειρο μίας ψευδεπίγραφης τελικά αριστεράς που θα άλλαζε ριζικά την κοινωνία».


Ο κ. Καρκατζούνης, με ομάδα υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων καθώς και μελών της “Λαϊκής Συσπείρωσης” πραγματοποίησαν την Κυριακή 14 Απριλίου δυναμική ενημερωτική εξόρμηση στο πλαίσιο των εκλογών σε δημόσιους χώρους και καφέ των Ταγαράδων, της Σουρωτής και των Βασιλικών. Η εξόρμηση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα δράσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για ενημέρωση των δημοτών.

56544579 265680514337961 1351094619948974080 n


Εντατικά κινείται και το «Μέτωπο ρήξης και ανατροπής» που έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 40 υποψηφίους για το δημοτικό συμβούλιο. Χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου είναι η πολυσυλλεκτικότητα, αφού αποτελείται από εργάτες, αγρότες, εργαζόμενους, επιστήμονες, μικροεπαγγελματίες και εκπαιδευτικούς με συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις. «Επιλογή μας είναι να μην συμμετέχουμε με οργανωμένο ψηφοδέλτιο στα τοπικά συμβούλια αλλά να συνεργαστούμε δημοκρατικά με τα τοπικά που θα εκλεγούν, στη βάση μιας κοινής αντίληψης για το μέλλον του δήμο σε μια σειρά από θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, την προστασία του περιβάλλοντος, την παιδεία, την κοινωνική πολιτική και την χώρας από την λιιτότητα και την κρίση», δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης κ. Δημήτρης Βλαχομήτρος.


Τέλος, αδύναμη παραμένει η υποψηφιότητα του κ Μπίκου, ο οποίος, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Βήμα στο αύριο» διεκδικεί την είσοδό του στο δημοτικό συμβούλιο, κινούμενος σχεδόν αποκλειστικά στα όρια του πρώην δήμου Μίκρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ